torstai 12. tammikuuta 2023

Pahvilaatikkokeksintö

https://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157633121092037/

Tässä yksi nukketalo ongelma. Liian iso, jotta saisi sopivan pahvilaatikon. Miten ihmeessä saan sen pahvilaatikkoon suojattua? Siinä yksi pähkinä purtavaksi.

Olen tuonut ruokakaupassa käydessä Lidl ja muista kaupoista pahvilaatikkoja, yksi on iso laatikon puolikas paksua pahvia, siinä oli painavia pyykin huuhtelupulloja. Sellaisiakin voi nykyään kulutusyhteiskunnassa käyttää pyykkipulverin lisäksi. Olen ottanut niitä tyhjiä laatikoita sieltä useasti, koska niistä saa rakennettua muiden laatikoiden kanssa tukevan laatikon. Joten kokeilin sellaista tuohon keltaiseen nukketaloon pohjaksi.

Muutaman päivää sitä katsellessani ajattelin, että seuraavalla viikolla kaupassa tuon toisen nukketalon kylkeen. Se näytti sopivan, vaikka pohjasta reunoja piti nostaa pahvi ja paperitäytteellä, muuten se laski liikaa eikä savupiippu peittynyt. Se onnistui.

Tâllä viikolla toin taas sellaisen pyykkihuuhde laatikon nukketalon toiselle puolelle ja pohjaan tukea sitä ylemmäs nostamaan. Päälle vielä valkoinen pahvi, joita oli kaupassa noiden laatikoiden päällä, vaikka ne sivusta ovat auki.

Nyt lisäsin pehmustetta joka paikkaan sinne laatikkoon ja suljin etuosan vahvalla pahvilla. Pehmusteeksi keksin ottaa esille vahvaa lahjapaperia, joka muistuttaa postipakettipaperia, olen saanut sitä lahjaksi ison kerän vuonna 2000, kun museon perustin ja myin nalleja.

Pähkinöitâ on ollut paljon nyt purtavaksi, kun aloin pakkaamisen syksyllä. Mutta onni on ongelman ratkaisu!

Tässä 1.kokeilu.

Tässä 2.kokeilu.


 

Tässä 3.kokeilu.

Tässä se valmiina. Voin ympäröidä sen vielä narulla, koska painava, ei tiedä mistä ottaisi kiinni, narusta saa sitten otettua.

Nämä ovat kierrätystä. Kiitos supermarkettien pahvilaatikoista, joista ihmeitä syntyy.

Vaikka tämä pahvilaatikko, kuten muutkin  testataan yli 3000km matkalla Etelä-Ranskasta Etelä-Suomeen, jos kaikki säilyy ehjänä.