maanantai 9. tammikuuta 2023

Nukketalokuorma


https://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157631222526416/

http://dollhousedreams.free.fr/ 

Tässä viimeinen talo tyhjentämistä ja pakkaamista varten. Muut, paitsi jättikokoinen viime kesän 1890-vuoden talon tyhjennän vasta viime tipassa. Sitä viimekesäïstä voi vielä ihailla ja ehkä täydentää Suomen matkaa odotellessa.

97 pakettia olen jo tehnyt ja aloitan 98. Nämä isot nukketalot pakkaan erikseen tavaroidensa kanssa, ettei tule liian painavaa. Ilman toimivaa kahta kättä ei tästä olisi tullut mitään. Suuri pakettivuori on nyt kuin ihme, kun ajattelen viime kevään käsionnettomuuksia.

Keskiviikkona on 11.päivä tammikuuta. Aloin pakkaamisen 11.syyskuuta, joten työmaa on edistynyt hyvin.

Koko ajan olen pitänyt yllä tätä hommaa tavalla tai toisella Dixie haukun tarkassa valvonnassa. Hankin supermarketeista laatikkoja ruokaostosten mukana, levitän nukketalon tavarat ensin pöydälle ja järjestän ne, ajan kanssa teen, välillä laatikko pitää rakentaa eri laatikoiden osista, koska nukketalot ovat erikokoisia. Tähän asti on pärjännyt säästetyillä kuplamuoveilla yms.pakkausmateriaaleilla, mutta tällä viikolla joudun ekakertaa sitä ostamaan.

Mitä odottaa tältä uudelta vuodelta 2023? Museo muuttaa uuteen kotiin. Sellainen toive on horisontissa. Niin kauan se on suunnitelma tai toive, kunnes se toteutuu.