maanantai 24. lokakuuta 2011

Kotimaa näkyvis

Sisko sano mul vähän aikaa sit, et kato ny niit joulumatkoi Suamee. Niit hintoi.

Viikon lopul mää rupesi si kattomaa. Joulukuu näytti kallliilt Ryanairillaki mitä lähemmäs meni juhlapyhhii. Ja mitä kauemmaks sitä halvemmaks tuli. Lopultas mää keskittysi vaa matkoihi tost marraskuun pualest välist alkae joulukuun alkupualel. Lauantai aloti matka-ja hintavertailu ja tänäpä osti liput. Nyt sain rauha, ko tuli valmiiks toistaseks ainaki lennot.

Mää pohri erilaisii vaihtoehtoi. Olis ollu mukava mennä Lontoon kautta, yhtä halval olis saanu ku Saksan kauttaki. Mää olisi halunnu mennä kattomaa sinne Stanstedin lelumuseoo, se ei o kauhian kauka lentokentält. Mut se on nyt loppuvuarest kiinni. E viittikkä mennä sit siält kautta.
http://www.stanstedtoymuseum.com/

Sit oli toine vaihtoehto, Pariisist. Siäl on täl hetkel kaks miälenkiintost lelunäyttelyy, Grand Palais's ja Nukkemuseos. Olis nähny ne samal reisul. Mut sit olis tarvinnu mennä ensi junal Pariisii ja siält Blue one:ll Helsinkii, paluumatka olis ollut Ryanairil. Mut se osottautu monimutkaseks ja hintaa olis tullu yhteensä noin parisattaa. Ja junamatka olis hermostuttanu minnuu, ko ne o niin epävarmoi, tiätenki sillo lähtöpäiväl olis ollu taas lakko. Ne ku on jatkuvast lakos. Ei voi yhtää luattaa. Toisaaltas Pariisis voi käyrä joku kerta, ku huamasi, ett sinne saa junalippui netist ostaa noin 35 euroo yhteen suuntaa, suurin piirtei seittämälkympil pääsee menopaluun. Ja niin on parempi, ettei o siält jatkoyhteyksii mihinkä.
http://www.museedelapoupeeparis.com/tempo/tempojouetgarcon.html

http://www.grandpalais.fr/fr/Accueil/p-93-Accueil.htm
Loppujen lopuks mää valitti sama reiti ku ennenki, se on halpa ja jo tuttu:
Montpellier - Frankfurt Hahn - Tampere menopaluu lennot yhteensä 63 euroo vaa Ryanairil. Menomatkal pääsee saman päivän jatkamaa, aamul on lähtölento ja iltapäiväl jatkolento. Paluumatkal on kyl pari päivän orotus Saksas, ennenku  pääsee jatkamaa Montpellierhe.

Nyt voi suunnitella muuta, ku ainaki Suamen matka on valmiina. Mul o vähä jo koti-ikävä.