torstai 28. helmikuuta 2013

Hiihtolomat 2013

Nyt on pari viikkoa kulunut siitä, kun hiihtolomat alkoivat. Museossa on käynyt vähän ihmisiä, tänään oli peräti 9. Ihan yllätyskäyntejä.

Aamupäivällä tuli puhelinsoitto ja kysyttiin museon aukioloaikoja. Myöhemmin iltapäivällä isoäiti tuli parin lapsenlapsensa kanssa, 4 ja 10 vuotiaita tyttöjä. Hän oli lukenut lehdestä joskus artikkelin tästä museosta ja siksi ajatteli tulla katsomaan. Vielä vuosien takaa nuo artikkelit saavat liikkeelle ihmisiä. Viime viikkoina 4 muuta museokävijää tuli myös vanhojen lehtiartikkelien johdosta.

Yksi pariskunta tuli ensimmäisenä pikkuväen kanssa museoon. He taas olivat katsoneet netistä, mitä tällä alueella on nähtävää. Belgialaisia, joiden tytär asuu naapurikylässä Cardet'ssa. 5-vuotias tyttö oli aika levoton, kaikkeen piti koskea mihin käsi ylsi. Isoisä piti 2,5 vuotiasta nuorimmaista sylissään. Poika oli kuulema "täystuholainen", rikkoo kaikki, joten häntä ei uskaltanut päästää touhumaan. Madame ja monsieur olivat varmaankin 60-luvun lapsia. Emännällä oli ollut samanlainen muovipuhelin kuin meillä, se on täällä esillä. Monesti käy belgialaisia museossa, Belgia on naapurimaa. He ovat erilaisia kuin ranskalaiset. Kiva nähdä eri kansalaisuuksia. Mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia.

Samanaikaisesti tuli vielä nuori marseillelainen perhe 6 vuotiaan tyttärensä kanssa. He taas olivat nähneet museokyltin tien vieressä. Nuo alle kolmekymppiset olivat itse myös kovin kiinnostuneita vanhasta.Tytär piti hevosista ja muista eläimistä, nukketaloista...kuten isänsäkin. Se oli huvittavaa. Yleensä miehet ovat kiinnostuneita enemmän koneista. Hänen äitinsä taas ihmetteli vanhimpia nukkeja, nalleja ja nukketaloja.

Koulunäyttely saa aina huomiota. Ison koulun lisäksi minulla on miniatyyri kouluja.

Vuosi on nyt alkanut vähän paremmin kuin viime vuonna, jolloin tammikuussa oli vain kaksi ja hiihtolomilla myös vain kaksi ihmistä. Tänä vuonna on ollut tammi-helmikuussa yhteensä 21 museokävijää. Toisaalta viime vuonna pääsiäisenä alkoi vasta tulla ihmisiä enemmän ja 2012 oli sitten lopulta paras vuosi koko museon ajalta. Hyvin epäsäännöllistä ja arvaamatonta on turismi.