tiistai 30. kesäkuuta 2015

Naapurikylässä

http://www.vezenobres-tourisme.fr/fr/il4-accueil_p239-accueil.aspx

Tänään me oltiin Vézénobressa Dixoun kanssa ajelulla. Huomenna ei enää pääse niin vapaasti menemään. Samalla vietiin museomainoksia turistitoimistoon.

Vézénobres on korkealla kukkulalla kuten kuvasta näkyy. Me kiivettiin ylös asti, jossa on picnic paikka. Siellä meillä oli Coca Cola-hetki voisarven kanssa. Dixoukin sai maistiaisia. Lopussa vesi loppui ja koira joi myös Coca Colaa.

Siellä ei vielä näkynyt turisteja, koska huomenna alkaa loma kaikilla ranskalaisilla.

Myöhemmin kesällä paikka on suosittu, vaikka vaikeapääsyinen. Se on kuin iso keskiaikainen hyvin linnoitettu labyrinttinen kivikylä. Varmaankin sama tarina kuin minun Lézan kylälläni. Keskiajalla rakennettiin kylän talot yllätyksellisiksi kätköpaikoiksi taloryhminä. Niin asukkaat suojattiin barbaarihyökkäyksiä vastaan, kun olivat piilossa monen mutkan takana. Ei sokkelosta helposti mitään löydä eikä sieltä osaa ulos tulla. Tunnelma on historiallinen, kun kaikki on suurimmaksi osaksi vanhaa ja sitä on kunnioitettu rakennuksia restauroidessa.

Ylhäältä kukkulalta on hienot panoraama näkymät joka puolelle. Silmä ja sielu lepää, ajatukset saavat siivet, kun näkee kauas ja kaunista lintujen konserttia kuunnellessa. Kesä on parhaimmillaan. Museosesonki on vasta alussa. Saa nähdä tämän kesän uudet tuulahdukset....