keskiviikko 19. elokuuta 2015

Karavaani kulkee, koirat haukkuvat

https://www.flickr.com/photos/myoldbearfreefr/albums/72157657446702082
Katso flickr.com sivuilta tämän remonttini kaikki vaiheet:

Tällaisena tämä karavaani oli alussa. Niinkuin hylätty talo, jonka ikkunat on laudattu kiinni. Mutta pohja on hyvä.

Siivosin karavaanin vedellä ja puhdistusaineella ja värit kirkastuivat.

1930-luvulta varmaankin tämä Saksassa tehty karavaani nukketalo. Vaaleansininen näyttää alkuperäiseltä maalilta, vaikka lähikuvissa vihertävä maali tulee esiin paikoittain. Sininen sopii yhtä hyvin.

Ensi töikseni otin selvästi uusilla nastoilla kiinnitetyt verhontapaiset pois. Tilalle suunnittelin pepitaruudulliset punaiset verhot. Onneksi kangasta oli palanen omasta takaa ja myös punaista nauhaa. Ne kiinnitin parilla ruuvinaulalla seinään ja tein pahvinliuskan verhotangoksi.

Lattiassa oli pienen pieniä reikiä, ei näyttäneet puutoukan rei'iltä silti, joten ei tarvitse käyttää toukkamyrkkyä. Sekoitin mustaa ja punaista vesimaalia hiukkasen, niin sain maalisiveltimellä siistittyä ne reiät.

Takaosassa eli oikealla puolella julkisivua kuten alakuvassa näkyy, oli toinen ikkuna vailla ikkunaluukkuja. Leikkasin mallin niistä paperille ja tein sen avulla pahvista kopiot. Ne sitten maalasin vihreäksi vesimaalilla ja niihin valkoiset koristeet. Vihreä ei ole ihan samaa kuin toisessa ikkunassa, joten maalasin sen samalla uudestaan, jottei olisi eriparia vierekkäiset ikkunat. Toisaalta ovi sattuu oleman samanvärinen. Nyt karavaanin toisen puolen ikkunaluukut ovat vähän vaaleammat kuin toisen. Mutta ei se minusta haittaa.

Huonekalut minulla oli ennestään ja ne sopivat, vaikka ovat samanväriset aika paljon kuin seinät.

Hevonen on vähän vahingoittunut jaloistaan, mutta ei pahemmin. Ajan patina siinä näkyy. Ja siksi on ihan hyvä sellaisenaan. Minusta se on liikuttava, paljon leikittynä.

Restauroin tämän lelun, koska se oli ankean näköinen ja eloton. Nyt se sai uutta eloa ja väriä.

Tämä mustalaiskaravaani kertoo meille jotakin...

Minun kotini on minun linnani, sanotaan.

Karavaanit yhdistetään myös villiin länteen. Ne toivat uusia tulokkaita kaupunkiin, kuten muistetaan lännenfilmeistä. Uudet tuulet tulivat niiden mukana. Oliko se hyvää vai huonoa? Mene ja tiedä. Niin myös meidän päivinämme, uutta syntyy koko ajan, monesti "uusien" ihmisten toimesta uusin silmin kaikkea katsottuna. Piintyneet vanhat rutiinit sokeuttavat meitä eikä nähdä enää metsää puilta. Joten "karavaani-ihmisiä" tarvitaan meitä tuulettamaan.

Joskus me ollaan itse noissa "karavaaneissa" suurine projekteinemme. Antaa koirien haukkua.
















http://my-vintage-dollhouses.blogspot.fr/2013_12_01_archive.html

Yllä nettisivuilla on kuva Dora Kuhn nukketalosta. Niissa on usein punaisia pepita ruudullisia tekstiilejä verhoissa ja sängynpeitteenä.

http://my-vintage-dollhouses.blogspot.fr/2009/10/dollhouses-from-1937-fao-schwarz.html

Kokilla on edellisen nettisivun kuvassa pikkuruudullinen hame esiliinan alla.

http://diepuppenstubensammlerin.blogspot.fr/2011_06_01_archive.html

http://www.dollshousespastandpresent.com/issue21june2014p10.htm

https://www.kankaita.com/1950.html
Pepitaruutu-kangas tuli muotiin 50-luvun lopussa, kun Brigitte Bardot meni naimisiin vaaleanpunaisessa pepitaruutukangas mekossa.

http://www.theweddingsecret.co.uk/magazine/iconic-wedding-dresses-of-the-50s/


Muuten kankaalla on pitkä historia. Ranskalaisilla wikipedia sivuilla alla kerrotaan, että hollantilaisilla maataloilla sitä on paljon käytetty jo vanhaan aikaan.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Vichy_%28tissu%29

https://en.wikipedia.org/wiki/Gingham

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gingham