torstai 16. kesäkuuta 2016

Siiri Angerkosken Justiina löytyi

Tässä ostamani nukke ranskalaiseen 1900-luvun alun kouluun. Se edustaa hyvin aikansa Siiri Angerkoski Justiina opettajatyyliä. Sen punainen hame sopii oppilaiden punaisiin vaatteisiin. Kokonaisuutta täytyy ajatella.

Nyt odotetaan posteljoonia, joka tuo tuon Amerikasta asti tulevan nuken.

Sitten koulu on valmis kesäsesonkia varten. Runsaan parin viikon päästä (5.7 jälkeen) voidaan odottaa museokävijöitä, kun koulut loppuvat Ranskassa.

https://www.rubylane.com/item/672393-3268/

Hinnaksi tuli 70USD (64€) lähetyskuluineen. Sain 10USD alennusta. Rubylane.com sivuilla on aika kallista usein, mutta myös halvemmalla saa joskus. Hintoja vertaillessani tuo on hintansa väärtti, koska sillä on myös vanha sopiva hame. Ja nukke tulee kouluun keskeiselle opettajan paikalle valokeilaan, joten ei siihen voi ihan halpanukkea laittaa. Yleisvaikutelma syntyy pienistä asioista. Nukketaloissa epäonnistunut nukkevalinta voi pilata koko tunnelman.

Tämä ranskalainen koulu on tärkeä, koska se on toinen Ranskassa valmistettu nukketalo kokoelmassani. Niitä ranskalaiset kaipaavat. Kaikki muut on Saksassa, anglo-saksisissa maissa, Ruotsissa (Lundby) jne. valmistettuja. Minulle tärkein valintakriteeri on monipuolisuus ja mielikuvitusrikas leikkikalu, eikä vain yhden maan tuotanto.