torstai 30. kesäkuuta 2016

Hyvää kesää kaikille!

Tässä me ollaan Dixoun kanssa Uzèsissä laventelipellolla. Niitä ei ihan täällä naapurikylissä ole, joten piti mennä sinne lähemmäs Provencea. Täällä taas on enemmänkin joka paikassa auringonkukkapeltoja.

Dixou on jo toisen kerran parin viikon lääkekuurilla pissavian takia ja nyt on lisäksi korvatulehdus ja verikorva. Pissavika parani viimeksi, mutta uusiutui melkein kuukauden päästä. Röngten kuvakin otettiin, ei näkynyt pahempaa. Helle väsyttää vanhaa koiraa paljon, vaikka se on aina ulos menossa, kun vaan pääsee satoi tai paistoi.

Museossa on ollut hiljaista kuten aina kesäkuussa ennen sesonkia. Tyyntä ennen myrskyä, toivotaan.

Eilen oli silti pari madamea museossa, he soittivat tulostaan edellisenä päivänä. Toinen oli naapurini, joka omistaa ikkunani takana olevan terassin autotalleineen. Hän tuli veljen vaimon kanssa, koska tämä sattuu olemaan nukkejen ja nallejen keräilijä Alèsin kaupungista. Heidän on pitänyt tulla jo ajat sitten kuulema. Puheista päätellen motiivina oli tammikuussa kunnantalon uutislehdessä ollut  museomainos, jonka olin sinne antanut julkaistavaksi. Eivät hekään ennen ole uskoneet täällä mitään katsottavaa olevan, kuten kylässä yleisesti ajatellaan. Tarvittiin uusia vihjeitä kuten tuo mainos, joka vasta sai heidät liikkeelle alle 100m päässä sijaitsevaan Nukkenallemuseoon.

Meillä oli mukava noin parin tunnin keskustelu! He tekivät taas sen ranskalaisten ihmettely eleen käsillään monta kertaa. T.s.toista kättä ravistellaan. Se saa minut aina nauramaan, kun tuntuu niin oudolta. Ennen en tiennyt, mitä se tarkoittaa. Positiivista se on. Jos Suomessa joku niin elehtii, ei kukaan tietäisi, mistä on kyse, jos ei olisi tietoinen ranskalaisesta kulttuurista. Hassulta se vaikuttaisi! Kaikilla kansalaisuuksilla on omat tapansa reagoida.

Asiallisia rouvat olivat, ei tullut mitään negatiivista esille, kuten tulee aika usein paikallisten kesken nukkenallemuseosta puheenollen. Ei saisi menestyäkään, jos sattuu olemaan kylän ulkopuolelta tullutta porukkaa. Englannin brexitistä puhutaan nyt ykkösenä lehdissä, mutta ei se vierasviha sinne rajoitu. Samaa löytyy täältä. Toisaalta tabuasia, josta ei saisi puhua ääneen. Mutta minä olen aina puhunut, vaikka meistä totuudentorvista ei tykätä.