tiistai 29. tammikuuta 2019

Hiljaisen kylän talvi tapahtumia

https://www.letour.fr/fr/parcours-general

Pont du Gardista tuli sähköpostia. Tämä heidän PR nainen halusi tulla käymään museoon ja kertomaan Pont du Gardin ohjelmasta Ranskan ympäriajo päivinä heinäkuussa. Meidät kutsuttiin mukaan heidän järjestämäänsä lottoarvontaan parilla lasten ilmaisella sisääpääsyllä.

Tänä vuonna ympäriajo kulkee Pont du Gardista tänne Sevenneille ja myös meidän kylämme läpi Anduzeen. Joten väkeä on tulossa alueelle paljon. Markkinointi aloitetaan jo nyt.

Hienoa, kun Nukkenallemuseo tuli huomatuksi. Kysyin, miten hän sai tietää tästä museosta. Netistä taas kerran.

Esittelin hänelle kaikki museossa kuten yleensä ja ihmeesti oli tuttua, jopa Shirley Temple, vaikka se oli televisiossa ajat sitten ja uudet sukupolvet eivät sitä sarjaelokuvaa tunne. Sain tästä nuoresta tyylikkäästä ranskattaresta kansainvälisen vaikutelman. Se sopii, koska kokoelmanikin on sellainen. Siksi kai meidätkin noteerattiin kerrankin näissä isommissa ympyröissä, eikä unohdettu kuten usein paikallisten keskuudessa. Pont du Gard on alueemme ykköspaikka, n.1,5miljoonaa kävijää vuodessa.

Annoin hänelle samalla nipun museomainoksia Pont du Gardiin vietäväksi. Niitä on nyt varastossa, kun tilattiin 2500kpl 53€. Saadaan halvemmalla netistä, ja vielä värillisiä, kuin ennen Anduzen turistitoimistosta.

Sitten toinen uutinen.

Alla kuva kuntamme uudesta 2019 uutislehden sivusta, jossa kerrotaan kylän linnan uudesta projektista. Sitä on neuvoteltu jo yli vuoden päivät, vaikka nyt se vasta tiedotetaan kuntalaisille.

Siihen pariisilaispariskunta suunnittelee 4 tähden ravintolahotellia, jonne pelkkään sisustukseen he investoivat 1,2miljoonaa.

Pariskunnalla on Pariisin alueella kaksi gastronomiaravintolaa: "Qui plume la lune" ja "L'ours". Alla linkit:

http://www.quiplumelalune.fr/

http://loursrestaurant.com/ 

Mahtavatko he sisustaa linnan modernilla vai antiikilla kuten se oli ennen. Noiden ravintolasivujen perusteella heidän makunsa on moderni.

Vahinko vaan, jos linna menettää entisen satumaisen keskiaikaisen antiikkihohtonsa. Moderni on pilannut monta linnaa. Internetissä sellaisia näkee.

Kysyin saksalaiselta Suzannelta, joka pitää majoituspaikkaa kylässämme isossa vanhassa maatalossaan, tietääkö hän niistä linnan kolmesta kummituksesta. Ei tiennyt. Suzannen anoppi oli linnan entinen omistajasuku. Huvittavaa on nyt, jos sinne linnaan perustetaan myös hotellihuoneita, ne voivatkin olla sitten kummitushuoneita...