tiistai 25. helmikuuta 2020

Museokäyntejä

https://museopaivakirja.blogspot.com/2017/12/kuviani-eri-museoista.html Vuonna 2017 listasin museokäyntejäni kuvineen.

1980-luvun lopulla: Musée des Traditions Populaires (ei ole enää olemassa) Pariisi, Louvre, Auguste Rodin museo Pariisi.

Suomenlinnan Lelumuseo, Porvoon Lelumuseo, Savonlinna Lelumuseo (ei ole enää), Tallinnan Lelumuseo.

Kaikista museoista ei ole kuvia:

Loimaan Koulumuseo ja Someron Koulumuseo, Turun Linna, Luostarinmäki Turku, Vapriikki Tampere.

Lontoon Pollock'in Lelumuseo, Saksa:Trier Lelumuseo, Nuremberg Lelumuseo, Pariisin Nukkemuseo, jota ei ole enää, Tukholman Lelumuseo, Kööpenhaminan Kansallismuseo hienoine nukketaloineen, Berliinin Taidemuseo.

https://www.turku.fi/turunlinna

http://pollockstoys.com/

http://www.spielzeugmuseum-trier.de/main.html?src=%2F

https://museums.nuernberg.de/toy-museum/

https://www.visitstockholm.com/see--do/attractions/the-toy-museum/

https://en.natmus.dk/museums-and-palaces/the-national-museum-of-denmark/

http://susanshouses.blogspot.com/2014/01/antique-dollhouse-collections-in.html  
Siinä kuvia Kööpenhaminan Kansallismuseon nukketaloista. Noiden kuvien ansiosta menin niitä nukketaloja katsomaan yksi vuosi. Omasta kamerasta patteri loppu, enkä saanut itse kuvia. Hans Christian Andersenista oli hieno patsas lähettyvillä, sekin jäi kuvaamatta, joskus toiste ehkä tulee tilaisuus. Tuolla Kansallismuseossa oli Tanskan tarina näyttely, jäi mieleen yksi liikuttava valtava realistinen maalaus 1800-luvulta. Se esitti köyhää irtolaismiestä, joka kerjäsi ovensuussa.

https://www.someroseura.fi/museot/  Someron Torppa-museo, nähtiin vain ulkoa ei sisältä.

https://museopaivakirja.blogspot.com/2018/06/tapahtumarikas-viikko-2-kyla-ja.html Kalle Könkön Talonpoikaismuseosta kuvakertomus. Ihastuttava 1800-luvun maatalo monine sivurakennuksineen keskellä metsää piilossa. Niin kuin olisi astunut 100-150 vuotta taaksepäin.

https://sinebrychoffintaidemuseo.fi/  Sinebrychoffin taidemuseo Helsinki

https://www.museumsportal-berlin.de/en/museums/alte-nationalgalerie/ 

https://www.flickr.com/photos/myoldbearfreefr/albums/72157673821580347 DDR-museo Berliini.

https://www.flickr.com/photos/myoldbearfreefr/albums/72157711900493243 Steiff-Lelumuseo Saksa.

https://www.etelakarjalanmuseot.fi/wolkoffin-talomuseo/ Wolkoffin talomuseo Lappeenrannassa. Näin siellä varmaan 100v. Steiff-nallen!

Unohdin Sveitsin Baselin Lelumuseon, jossa kävin Eurolines bussilla Nïmesistä Henriette ystävän kanssa n.10 vuotta sitten. Baselin museo on kuin nukketaloista ja nalleista yms. tehty Louvre. Uskomaton. Niin paljon katsottavaa, että kerroksiin on laitettu tuoleja lepäämistä varten. Siellä voi mennä tunteja. En saanut kuvia, oli kai kielletty.

http://www.spielzeug-welten-museum-basel.ch/en/

https://www.hpusm.de/

http://www.germanyfans.com/en/experience/the-hessian-doll-museum-72.html
Frankfurt am Mainin lähellä on suuri Nukkemuseo Hanau'ssa. Siellä kävin silloin kun Ryanair lensi vielä Montpellier'sta Frankfurt'tiin ja sieltä Tampereelle. Sitä lentoreittiä ei ole enää. Tuo Frankfurt on entinen sotilaslentokenttä, josta on pikavuorobusseja Frankfurt am Main'iin. Ne ovat kaksi eri paikkaa, sekoittuvat helposti ja luullaan samoiksi, jos ei tiedetä. Olen tuostakin museokäynnistä kirjoittanut tähän blogiini joskus. Kuvia ei taida olla.

Suurin osa listaamistani museokäynneistä olen tehnyt Suomen matkoillani Ranskasta. Varsinkin Ryanair mahdollistaa 4 eri lentoa, jolloin voi pysähtyä matkan varrella, en ole suoria lentoja Suomeen useinkaan ostanut. Eikä niitä paljoa olekaan mahdollista saada. Nykyään voi lentää Ryanairilla  Bézier-Skavsta Tukholma, Norwegian, Baltic airlines Nizza-Helsinki...Ne reitit voivat muuttua ja uusia tulee.

Listasta taitaa tulla loputon, lisään siihen muistaessani elämäni museoita...