maanantai 30. syyskuuta 2024

Ajankohtaista

https://rokotepalvelu.fi/rokotteet/koronarokote/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwmOm3BhC8ARIsAOSbapUAoiGq-cL4ydl7Oj06nA4o9zqaVITH3DVh9R9JogvT6xECQ4DYI7QaAqSxEALw_wcB

https://www.pyhahenrik.fi/ajanvaraus 

FFP2 maskin uskollinen käyttäjä sisätiloissa olen edelleen ja tungoksessa. Ilmasta korona leviää.

Siskot ovat nyt lukeneet 4 kuvakirjaani. Ja niistä on keskusteltu. Minun tuli mieleeni, että oli hyvä, kun niissä yhdistyskirjeissä kerroin myös ajankohtaisia asioita. Niin oli aina Nukkenallemuseossa museokävijöiden kanssa myös, puhuttiin kaikesta maan ja taivaan välillä ja siksi se oli mukavaa. Ei me pelkästään nukeista tai nalleista puhuttu, tylsää se olisi ollut.

Joten nyt tässä myös ajankohtaista. Ranskassa 65 vuotta täyttäneille lähetetään kutsu koronaboosteri- ja influenssa rokotukseen. Keväällä sain 7. ja nyt saan muutaman päivän päästä apteekissa 8.koronaboosterin. Se on ilmainen.

Paikallinen Midi Libre lehti kertoo, että korona on taas lisääntynyt joka paikassa koulujen alkamisen jälkeen. Koulut ja lastentarhat ovat bakteeri-,viruspesiä. Vaikka tabu asia siitä on tullut, pää pensaassa monella kuten Suomen hallituksella ja eduskunnalla. Niin Titanicilla ajetaan päin jäävuorta. Siksi kannattaa olla varovainen. Jos vanhempani eläisivät, varovaisuusperiaatteella elettäisiin. Otan heistä mallia.

Kun muutin tänne Ranskaan 1999 kylässämme asui Nathalie ystävä perheineen. Kävin heillä useasti, koska oltiin läheisiä. Mutta sain heiltä kaikki kulkutaudit, joita oli liikkeellä, koska lapset olivat tarhassa ja koulussa. En ole koskaan ollut niin kipeä ennen. Onneksi kylässä on kaikki tarvittavat palvelut kuten lääkäri ja apteekki kävelymatkan päässä. Lisäksi sain silloin kesäisin nokkosihottuman kuumasta ilmastosta, se syy selvisi myöhemmin, ei minulla sellaista Suomessa ole koskaan ollut. Onneksi nykyään nokkosihottuma on paljon vähentynyt ja siihen on tehoava antihistamiini. Kun Nathalie ystävä muutti pois kylästä lapsiperheineen, minulta hävisi samalla kertaheitolla sairaudet kuin seinään. 

Huomenna 1.10 alkaa Suomessa koronarokotuksen ajanvaraus. Toisaalta jos tarvitsee rokotukseen kiireellisemmin, se on tehokas vasta parin viikon jälkeen rokotuksesta, voi hakea sen joistakin apteekeista tai Rokotepalvelusta, vaikka maksullinen yli 100euroa. Rokote suojaa vakavilta seurauksilta ja pitkältä koronalta. Se kannattaa, on perusterve tai ei. THL levittää väärää tietoa, koska he tekevät miljoonien pandemia businesstä koronasairaista ja kuolleista, julmaa! Seuraan kansainvälisiä koronatutkimuksia netissä.







Tässä lopussa kuva arsenikista. Sitä käytettiin yleisesti monella tavalla niin kuin se ei mitään vaarallista olisi ollut 1800-luvulla kohtalokkain seurauksin. Vasta, kun paljastui syy jatkuviin kuolemiin, se sai tappavan myrkyn maineensa, joka sillä on sen jälkeen ollut. Yksi arsenikin lisänimi oli kuitenkin jo silloin "perintöpulveri", joka näytti sen tappavuuden. Agahta Christien salapoliisiromaanien yksi aihe.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Agatha_Christie 

https://www.theatlantic.com/health/archive/2016/10/the-era-when-poison-was-everywhere/503654/ 

Korona-sana ei ole vielä samanlaisessa maineessa kuten rutto, kolera yms.tai tuo arsenikki, mutta kun kaikki valtavat tuhot paljastuvat eikä enää ole tabua, myös koronaa aletaan varoa kuin ruttoa.

Kukapa toiselle haluaa viedä kuoleman mennessään tai tuhota toisen terveyden? Ei kukaan. Mutta sitä koronan levittäminen on.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/e6ec0042-1a77-4c4a-886b-0bc80234317f

Alla kuvassa näkyy, miten paljon kaikki sairaudet ovat lisääntyneet nyt pandemian aikana, kun korona on tuhonnut vastustuskyvyn.

Vielä yksi asia. Koko pandemian ajan on seurattu myynnissä olevia vanhoja taloja netissä etuovi.comissa, kun uutta museotaloa hakemassa ollaan.

Viime päivinä huomasin yhden opetuksen, kun olen vertaillut talokauppojen tarinoita lehdissä. Onnettomia esimerkkejä siitä, miten terveys voi kaataa suunnitelmat. Kaksi talokauppaa oli tehty, yksi viime vuonna ja yksi nyt kesällä, molemmat ostajat ovat joutuneet perumaan kauppansa terveyssyistä. Arvata saattaa, korona on nopea kaatamaan terveetkin ihmiset. Vaikka THL tekee kaikkensa vähättelemällä ja aiheuttamalla sekaannusta tässä kulkutaudissa miljoonien arvoisten pandemiabusinesstensä takia.

Jos entisen presidenttimme Niinistön osuvasti nimittämä korona pirulainen sotkee myös tämän Nukkenallemuseon uudet museo suunnitelmat Suomessa varovaisuudestamme huolimatta, silloin kaikki tavarat menettävät merkityksensä niin kuin onnettomuuksissa aina tapahtuu. Tärkeysjärjestys muuttuu.

Jos vertaa uutisointia nyt ja 2000-alussa, sekaisin on tämä maailmamme, mutta emme me tuuliajolla ole, vaikka siltä välillä tuntuu.

Vanhan kansan sanonnat eivät vanhene koskaan. Yksi sellainen on "Herran haltuun!"