maanantai 7. marraskuuta 2011

Sadetta joka päiväksi

Jo pari viikkoa on täällä satanut ja luvataan koko ajan sadetta, kun katsoo netistä säätiedotusta 15 päiväksi. Joitakin sateettomia päiviä on välillä kuten tänään. Aurinko pilkisti pitkästä aikaa tänä aamuna. Ja nyt on selkeää, vaikka ei se kauaa kestä. Huomisen jälkeen sade alkaa taas.

Ystäväni Seija ja Andrew lähtivät eilen käymään Marseilleen, jossa heillä on treffit muiden suomalaisten kanssa. Siellä on kuulema paremmat ilmat ainakin toistaiseksi. Kun he tulevat takaisin, me mennään elokuviin katsomaan Tintin seikkailut.

Seija toi koulunäyttelyyn museoon lisää 60-luvun piirustuksia, nyt veljensä töitä ja lisäksi heidän kasvistot. Nyt minulla on kokoelmassa 3 kasvistoa, koska omani on myös täällä. Kiva kun saatiin poikien piirustuksia lisää, niitä olikin vain vähän. Kokoelma on nyt hiukan maskuliinisempi kuin ennen.

Tämä Etelä-Ranskan alue on nyt katastrofialuetta enemmän tai vähemmän paikoittain. Anduzessa se kortteli, noin parin kolmen kilometrin päässä keskustasta, jonka tunnen 19 vuoden ajalta asti, on nyt minitornaadon jäljiltä. Puita on kaatunut sieltä täältä, puoliksi tai kokonaan, talojen katot ovat osittain hajonneet myrskytuulessa, vahingot ovat isot noin 10km säteeltä Bambupuistoon asti. Sähköt ja puhelimet olivat poikki, koska puhelinpylväät kaatuneet...Quartier Labahou heräsi aamulla tuhojen yöstä. Me oltiin siellä autolla katsomassa, koska tunnen siellä paljon ihmisiä.

Se minitornaadoyö oli juuri sinä iltana, kun odotin ystäviäni Montpelliern lentokentältä. Dixoua ulkoillessani illalla kylällä taivas oli uhkaavana valtavia mustia pilviä täynnä. Se ihan selvästi enteili tulossa olevaa kovaa pyörremyrskyä, joka ei kuitenkaan tullut meidän kylän kohdalle.