maanantai 23. tammikuuta 2012

Nukke uutiset

http://acpra.blogspot.com/

Siinä linkki yhdistyksestä, joka keskittyy mm.uskonnollisen kulttuuriperinnön säilyttämiseen Elsass'issa Ranskassa. Siellä on vallinnut kolme uskontoa kautta aikojen: protestanttinen, katolinen ja juutalainen.

Lähetin heille sähköpostilla kuvan vahanukesta ja kyselin, jos tietävät sen alkuperästä. Kuulin, että Lorrainessa se voi olla valmistettu 1700-luvulla. Myös Saksassa Augsburgissa on niitä tehty ja Italiassa. Myöskin muualla. Lisäksi he ajattelivat, että kyseessä ei ole Jeesus-lapsi, vaan naispyhimys. Koska nukke on vaatetettu ja koristettu koruilla kuin tytöt tai nuoret naiset.

Läheltä katsottuna nukella on tyttölapsen kasvot. Vaikka puku on aikuisen kuten siihen aikaan lapset puettiin äitinsä tai isänsä kopioiksi.

 http://catholozere.cef.fr/spiritualite/statues.html
Siinä yllä linkki katolisista Jeesus patsaista, joissa mukana on myös vahanukkeja. Patsaat ovat samantapaisia kuin nukkeni. Jos se sittenkin kuvaa Jeesus lasta. Kirjoitin sinne ja lähetin kuvan. Saa nähdä vastaavatko. Olen kysellyt monesta paikasta saamatta vastausta.

http://www.culture.gouv.fr/champagne-ardenne/2culture/musee_france/musee_art_hist2.html 

Tässä alla linkki yhteen pariisilaiseen antiikkihuutokauppaan, jossa on myynnissä katolinen uskonnollinen kulttiesine. Siinä on samantapaisia henkilöhahmoja, koko pyhä perhe: Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi. Kaikki kuvataan rikkaina aristokraatteina. Se on kyllä outoa.

http://www.lombrail-teucquam.com/html/fiche.jsp?id=2275799&np=2&lng=fr&npp=20&ordre=1&aff=1&r=

http://www.lombrail-teucquam.com/flash/index.jsp?id=12402&idCp=27&lng=fr