torstai 30. elokuuta 2012

Syksyä ilmassa - Kukkaro kukkurallaan

Eilen oli 7 museokävijää. Pariisilaisia ja naapurikylästä nuori äiti lastensa kanssa. Isot museokyltit tien vieressä Bambupuiston lähellä Générarguesissa ja Cardet'ssa tepsivät. Toisaalta naapurikylän Cardet'n asukkaat olivat kuulema kuulleet kylänsä Beau Rivage leirintäalueelta, että täällä nukkenallemuseossa on mielenkiintoista katsottavaa. Ja uusi iso museokyltti keskellä kylää on saanut myös nuo paikalliset puhumaan meistä. Sieltä on ennenkin tullut aika paljon ihmiisiä sen jälkeen kun se pystytettiin kesä heinäkuun taitteessa.

Pariisilaispariskunta katseli tarkkaan kaikki yksityiskohdat. Ja lopussa he vielä kyselivät, jos kunta avustaa. Myös nukkenallemuseon jatko heitä kiinnosti...Alussa sai näistä pääkupunkilaisista suurkaupunkilaisten vaikutelman, tarkoitan etäisen ja vähän kylmän. Mutta vierailun loppua kohti ilmapiiri lämpeni ja meillä tuli esille asiallisia ja tärkeitä kysymyksiä. Sitäpaitsi monsieur kerää joulupukkeja. Huvittavaa on, että jopa pariisilaiset kysyvät, mistä olen kaikkea löytänyt. Ranskalaiset suosivat paljolti omaansa, joten kansainvälinen kokoelmani ihmetyttää heitä.

Kohta voidaan puhua jo 50% kävijämäärä kasvusta elokuussa viime vuoden elokuuhun verrattuna. Puuttuu noin 13 euroa eli pari kolme turistia, jotka täyttäisivät käynnillään nukkenallemuseon kukkaron kukkuralleen. Tämä torstai ja huominen perjantai on aikaa, viimeiset elokuun päivät jäljellä. Joten nyt odotellaan jännittyneinä täällä museossa Dixoun kanssa. Tältä museovartijalta on vartijahommat päässeet kokonaan unohtumaan useasti, koska on ollut kuuma ja rankka kesä. Päiväunilla sen on pitänyt olla. Eilen se piristyi vähän ja tuli tervehtimään vierailijoiden pikkukoiraa. Sen haju oli erikoisen mielenkiintoinen. Sitten se paineli takaisin mukavalle petilleen torkkumaan, kunnes on ulosmeno ja ruoka-aika illalla.

Tästä kesäsesongista tulee koko museoajan paras. Näyttää melko varmalta, että tämän vuoden loppuun mennessä saadaan kolminkertaistua entinen koko vuoden 800 euron budjetti. Nyt jo tässä kuussa on tienattu 900 euron paikkeilla pelkän yhden kuukauden aikana.