lauantai 18. elokuuta 2012

Uusi artikkeli nukkenallemuseosta

http://www.objectifgard.com/2012/08/18/lezan-un-retour-en-enfance-au-musee-des-poupees-et-des-nounours/

Eilen täällä kävi www.objectifgard.com-sivujen toimittaja tekemässä artikkelin Gardin alueen nettilehteen. Hän lupasi kirjoittaa tekstin illalla. Se on katsottu jo 156 kertaa sivun tilastojen mukaan nyt puolen päivän aikaan.

Kun toimittajapoika  kuuli, että olen Suomesta, hän sanoi, että hänellä on suomalainen tyttöystävä. Ja Suomessa on käyty.

Kun kysyin, mistä hän oli kuullut tästä museosta, hän sanoi, että kollega lähetti tekemään juttua.

Käännän artikkelin suomeksi kohta piakkoin.

On ollut touhua, tänään oli 11 museokävijää. Ihan odottamanta. Meinasin ottaa iltapäivätorkut, olin jo ihanilla unten mailla, koska on kovat helteet lähes 40 lämpömittarissa ja se väsyttää. Onneksi herätettiin. Täytyy olla valmiina kuin partiopoika avaamaan oven. Ollaan mainostettu koko vuosi joka paikassa ja nyt se kantaa hedelmää. Ei saa ruveta lepäämään laakereillaan.

Ranskalaisia eri puolilta Ranskaa tuli perheineen. Turisteja yleensä on ollut, joukossa muutama paikallinen. Ihan kuin "vieraita" taloon tulisi paljon. Se on mukavaa, kun tulevat "kylään". Ja vielä usein satojen kilometrien päästä. Ranskan läpimitta on karkeasti sanottuna 1000kmx1000km. Ei me suomalaiset vaan niin paljoa omassa maassamme matkailla. Kotimaamatkailua en minä ole koskaan harrastanut muutakuin vieraillessani ystävien tai sukulaisten tykönä. Sen jälkeen kun näin ihastuttavan Lapin revontulet videon netissä haluaisin mennä niitä joskus katsomaan tilaisuuden tullen.