tiistai 28. elokuuta 2012

Yllätyspäivä museossa

Tänään tuli ukkosta ja sadetta rankasti aamupäivällä. Kun piti valjeta päivä, musteni taivas kuin yötä vastaan. Iltapäivää kohti sää selkeni. Helteeksi se taas muuttui, kuten jo pitkän aikaa on jatkunut. On ollut hyvin kuivaa.

Tuo sadesää tietää yleensä museokävijöitä. Joten kolmen jälkeen ehtopäivällä alkoi tapahtua. Ensin tuli lapsilauma ohjaajiensa kanssa, 8 lasta (3v.-11v.) ja kolme ohjaajaa. Marseillelaisia, jotka majoittuvat Lézanin leirintäalueella. Huono sää sai heidät museoon. He olivat nähneet museokyltin.

Jonkun ajan päästä ovikello soi taas. Vanhempi pariskunta tuli lastenlastensa kanssa. Naapurikyläläisiä, oikeastaan entisiä pariisilaisia. Mutta mikä sai nämä lähinaapurit tulemaan tänne? - Kerron heistä enemmän...

Kun yksi vierailu oli ohi, toisia oli jo oven takana. Nuori pariskunta pikkupoikansa kanssa Pohjois-Ranskasta tuli internetin välityksellä.

Sitten vielä yksi madame heidän jälkeensä oli "jonon jatkona".

"Vieraita" oli kaikkiaan 20 tänään museossa ja yhdistyksen kukkaroon tuli 81 euroa. Elokuun tulos parani viime vuodesta yli 40% :lla.