perjantai 24. tammikuuta 2014

Ensi kesää valmistellen

Tästä tulee piakkoin valmista. Nuket saivat uudet hameet. Talo täyttyy ja sitten voin siirtyä toiseen. Tietenkin jos löydän jotain sopivaa myöhemminkin, tänne mahtuu vielä paljon koristusta.

Kukkavaasiin täytyy tehdä ruusuja, joita tein viime vuonna kreppipaperista. Minkä värisiä niistä tekisin? Keltaisia, pinkkejä, sinisiä...

Alakerran makuuhuoneen sängyt ovat vielä ilman petivaatteita. Pitsityynyt pitsipeittoineen on sinne suunnitteilla. Värjään ne ensin teessä, muuten on liian valkoista.

Mustapohjaiset vanhat euron kirjontakukkataulut, joista tein matot, on nyt korjattu reunoista mustalla huovalla. Valkoinen kanavakangas vilkkui sieltä reunoista rumasti. Oli niidenkin neulominen aikaavievää, kuten koko homma. Täytyy olla inspiraatio, ei muuten pääse edes alkuun. Toisaalta sitten se tempaa niin mukaansa, että sitä ajattelee yöt ja päivät. On aina nukketalossa.

http://www.flickr.com/photos/62079252@N04/12116576064/sizes/h/
Siinä linkki, jossa näkee kuvan isompana.

Lila seinämaali on epätasainen, koska olen sen sekoittanut punaisesta, valkoisesta ja mustasta lateksista. Maalasin vielä kolmannen kerran julkisivuoven. Toisaalta tuo epätasaisuus tekee siitä vanhahtavan. Jos se olisi tasainen valmismaali, se olisi liian uuden näköinen. Alakerran makuuhuoneen katto oli maalaamatta ja maalasin sen. Jos joku ottaa siitä huoneesta lähikuvan, katto näkyy. Tuo nukketalo on siitä hyvä, että sitä voi siirtää ja laittaa kumoon, koska se ei ole liian iso tai painava. Vaikka on se lähes metrin korkea.

Tässä on yksi museon näyttökohde lisää turistikesäksi. Se on ollut keskeneräinen sen ostovuodesta 2009-2010 asti. Tämän nukketalon sain silloin halvalla, ei maksanut kahta sataa.