sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Museokylttiä korjaamassa

Vain 9 päivää jäljellä sesongin alkamiseen. Pitää olla valmis.

Yksi lähipaikan museokyltti oli huonossa kunnossa, piti maalata uudestaan tausta ja siistiä. Eilen oltiin laittamassa se paikalleen. Maa oli niin kovaa, että otettiin vesipullo mukaan sitä pehmittämään.

Toisaalta piti vaihtaa vähän paikkaa, koska kyltti oli hävinnyt ja kun se löydettiin, kuultiin, että siitä pitäisi maksaa vuokraa. Jotkut maanomistajat pyytävät maksua tuosta tontillaan mainostamisesta. Toisaalta kyltti oli joutunut vahingossa väärään paikkaan, naapurin puolelle, muutaman metriä, koska siinä oli rajapyykki. Olin kysynyt luvan monta vuotta sitten paikalla olevalta hedelmänmyyjältä standilta. Monet vuodet kyltti seisoi hiukan väärässä ja luvattomassa paikassa.  Nyt tuli muutos. Kaksi kertaa se hävisi ja asia selvisi, kun menin puhumaan hedelmänmyyjien kanssa. Uusi sukupolvi oli nyt vanhan tilalla ja naapuri eli tontin omistaja olivat vähemmän myötämielisiä ilmaismainonnalle.

- Nuo paikalliset ajattelivat varmaankin, että jos kerran nukkenallemuseo on vielä olemassa, sillä täytyy olla rahaa. Ei meillä ole kultakaivosta museossa. Ilmaismainostamista meidän täytyy hakea mahdollisimman paljon. Onneksi kaikki ihmiset eivät aina ajattele rahallista hyötyä. Vaikka toisaalta joka paikassa tarvitaan myös finanssipolitiikkaa, se pyörittää enemmän tai vähemmän kaikkea toimintaa. Mutta isot yritykset tai yhdistykset pystyvät paremmin maksamaan markkinoinnista kuin pienet kuten me.

Kylttiongelma ratkesi, kun menin vastapäätä olevaan poterie Madelaineen kysymään, jos saan laittaa kyltin ison parkkipaikan perälle, sain luvan. Joten nyt me mainostetaan samoilla paikoilla, mutta tien toisella puolella. Poterie Madelaine on iso saviastia liike, ja siinä on paljon liikennettä ympäri vuoden. Hyvä mainospaikka noin 2km täältä kylästä vilkkaalla ohikulkutiellä. Sitä ei saa menettää. Alla linkki:

http://www.poterie.com/index.php/en

Takana kuvassa näkyy Lézanin kylä.

Meillä on kaikkiaan 7 isoa museokylttiä eri paikoilla tien vieressä. Ne ovat yksi tärkeä mainosmuoto. Varsinkin turisteihin ne tehoavat, koska he poikkeavat spontaanisti sen nähtyään.

Taistelua on aina välillä, jotta saa pitää "paikkansa auringossa".