sunnuntai 21. joulukuuta 2014

"Kauppamiehenä"

https://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157633121092037/

Viime päivinä olen tehnyt onnistuneita kauppoja.

Tässä kuvassa ilmaiseksi saamani nuket yhden toisen ostoksen kylkiäisenä. Ne ovat 1900-luvun alkua UNIS France merkkisiä nukkeja, 10cm. Pää on posliinia ja vartalo kompositiota.

En minä tätä kauppaa noiden nukkejen takia tehnyt. En niistä oikein pitänyt. Vasemmalla olevalla nukella on minusta kauheat vaatteet ylimmässä kuvassa. Ja sen pää on vahingoittunut. Oikeanpuoleinen on hyvin säilynyt. Siltä puuttuu peruukki.

Alimmassa kuvassa ne ovat uusissa vaatteissan, jotka tein niille huovasta ja vanhasta pitsistä. Onneksi minulla on mohair tukkaa hiukan varastossa, jotta sain hiukset toiselle päähän. Nuo hatut olivat siinä mukana. Otin toisesta hatusta mustan nauhan pois ja laitoin siihen vaaleanpunaisen kuten hameen rusetti. Niistä tuli nyt lady-nuket.

Ne sopivat tähän keltaiseen nukketaloon. Ylimmässä linkissä on flickr.com sivuilla enemmän kuvia tuosta nukketalosta eri vaiheissa.
Minua kiinnosti tuossa kaupassa kolme huonekalua, joista kuva alhaalla. Ne ovat saksalaisen Kestner valmistajan Biedermeier huonekalut 1800-luvulta. Noiden vitriinien sisäseinistä puuttuu sininen seinäpaperi, jolla ne on yleensä päällystetty koristeeksi. Liima on jäljellä. Siihen aikaan suosittiin voimakkaita värieroja.

Meinaan myydä ne. En tarvitse, koska minulla on samantapaisia Boulle huonekaluja.

Nuo Kestner huonekalut ovat hintavia, joten niistä saisi rahaa muuhun. Maksoin vajaat 40 euroa koko satsista. Mutta nyt noista huonekaluista saan sen takaisin ainakin kaksinkertaisena, jos en kolminkertaisena... Olen seurannut, mihin hintaan niitä myydään. Joten hinta toivomuksia on.

Myyjänä oli nuori nainen, joka harrastaa uudempaa, eikä ole kiinnostunut näistä vanhoista.

http://www.rubylane.com/item/611903-781/Kestner-antique-miniature-doll-house-furniture?utm_source=thefind&utm_medium=productfeed

Yllä amerikkalaisilla rubylane sivuilla on saman Kestner valmistajan huonekalu. Mikä hinta! Toisaalta rubylane on usein kallishintainen.