perjantai 20. marraskuuta 2015

Maitolaatikkotalo

Tässä naapurikylän kirpparilta 20€ ostamani maitolaatikosta tehty kaappi. Siitä tein talonpojan huushollin kontrastina hienohelmojen talolle, joita minulla on usea.

Lait Mont Blanc on 1917 perustettu maitofirma Haute-Savoie'aan Euroopan korkeimman (4810 m) vuorenhuipun Mont Blanc'n juurelle.
http://www.desserts-montblanc.fr/marque/histoire
(C’est en 1917 que la société Lait Mont Blanc est créée à Rumilly, au pied du plus haut sommet d’Europe : le Mont Blanc, 4.810 m!)

https://fr.wikipedia.org/wiki/Mont_Blanc_%28cr%C3%A8me%29

Löysin sopivat puunväriset huonekalut, ne olivat tyyriimmät. Toisaalta 56€:lla sain kalustettua koko talon. Korean vaaleansinipukuisen nallen otin toisesta nukketalostani ja yhtä korreen vaaleanpunapukuisen nuken toin Suomen matkaltani isännöimään ja emännöimään "uutta" löytöäni. Koko kansa on edustettuna nukkenallemuseossa.Ensimmäiseksi oli suursiivous. Kaikki puhdistettiin. Värit kirkastuivat varmaan ainakin 1930-luvun pölyistä.

Pari taulua ja tekstiilit saavat ihmeitä aikaan. Mattona on kutomastani pellavapöytäliinasta palaset, sängyssä äidin vanha hamekangas. Kiitos entisajan ihmisten säästeliäisyydestä, puutteen nähneenä, ei mitään heitetty pois, vaan uuskäytettiin. Tässä se tuo vanhaa tunnelmaa aidommin kuin kaupasta ostettu uusi kangas. 

Tauluna ylhäällä lapsen kuva, josta tein taulun. Onnellinen tuo pikkulapsi, kun vielä monien vuosikymmenien jälkeen pääsee uudestaan esille ja elämään nukketaloon. Niin vanha kuva, että "rajan takana" hän on jo. "Tuntematonta sotilasta" kunnioitetaan, niin voi myös kunnioittaa "tuntematonta lasta". Vertauskuvana kaikki ovat tärkeitä, ei vaan nimetyt ja tunnetut. Alhaalla on öljymaalatut kanat. Kuulema nîmesiläinen taiteilijavanhus, joka maalaa yhä noita miniatyyrejä.

Ei liikaa värejä tähän tupaan, puu on sellaisenaan nätti ja rustiikki.

Siinä nyt on herrasväen talon vastakohta talonpojan talo.

Mitä enemmän ottaa selvää yksityiskohdista kuin salapoliisi, sitä enemmän tarinoita.

https://www.flickr.com/photos/myoldbearfreefr/albums/72157659175938313