maanantai 26. kesäkuuta 2023

Flashback

Tavaroita pakatessani tuli vastaan kirjahyllystä tämä 1993 Helsingissä yrityskurssilla tekemäni business-idea suunnitelma. 
 
1991-92 olin ollut Pariisin lähellä Raamattuopistossa vuosikurssilla ja pääsiäislomalla Etelä-Ranskassa Anduzessa opiston Marie-Pierren kanssa.
 
Sain idean, että perustan yrityksen Anduze kylän lähelle, teetuvan. Siihen aikaan kokkaus oli harrastus. Siitä alkoi vuosia kestävä suunnitelman toteuttaminen....
 
Vuonna 2000 avasin kotimuseon viereiseen kylään. Ei tullut teetupaa. Sitä yksi tuttava kerran nauroi, että tulikin museo.
 
Nyt pakkaan museota Suomen matkaa varten. C'est la vie! Mutta unelma toteutui! Vaikka ei ihan samana kuin alussa suunnittelin.
 
Yrityksenä se oli vain yhden vuoden, ei olisi muuten voinut jatkaa, toimintakulut suuret, koska ei kannattavaa pikkukylässä. Mutta yhdistysmuodossa se oli mahdollista ja toimi niin kauan kuin halusi eli pandemiaan asti. 

Virallisesti lopetettiin museoyhdistys 7.helmikuuta 2023 ja samalla museo suljettu Ranskassa. Sitten kun saadaan se pystyyn Suomessa, perustetaan uusi museoyhdistys Suomeen.