lauantai 5. elokuuta 2023

Ei enää autiotaloa

 https://www.dollreference.com/antique-china-head-dolls/


 

Kaikki muut nukketalot on jo pakattu paitsi tämä viime kesänä ostettu iso 1890-luvulta. Nyt se täydentyi, kun löysin asukkaita lisää. 

Eilen tuli Postista Saksasta 3 posliininukkea Hertwig, pää, jalat ja kädet yläosa posliinia, keskivartalo kangasta. Aikuisnukkeja, kuten lapsilla oli ennen.

Hain näitä muutaman kuukauden, kun surffailin netissä. Tällä kertaa sain kolme yhden hinnalla antiikkihuutokaupasta livenä 94euroa. Ei ollut paljoa huutajia tällä kolmella, hinta ei noussut tarjoamastani 50eurosta alle minuutissa, joten sain sen. Yllättävän äkkiä näitä tavaroita siellä myydään, ei varmaan enempää minuuttia odoteta uutta tarjousta ja siirrytään jo seuraavaan. Jos on paljon tarjouksia, silloin hinta nousee. Olin tehnyt tarjoukseni etukäteen, kun huomasin, että kaikki tapahtuu nopeasti. 

Noissa antiikkihuutokaupoissa provisio nostaa hintaa, tällä oli n.29% ja lisäksi postilähetus+paketointi 25euron paikkeilla. Yksityiset ottavan vain postilähetyksen, mutta nämä antiikkihuutokaupat ottavat sen lisäksi pakkauspalkkaa. Joten ne melkein tuplaavat vasarahinnan. Silti voi tulla halvemmaksi kuin muualla, koska riippuu kilpailusta, huutajamäärästä.

Joskus ennenkin olen ostanut noista livenä netissä. Opettelua siinä on, koska kauppa tehdään melkein silmänräpäyksessä ja täytyy olla valmiina mielessä korkein tarjous, joka siitä tavarasta kannattaa tehdä.

Tähän jättikokoiseen nukketaloon n.1,57m(jos telineensä päällä, se on yli 2m), 82cmx59cm, minulla on valmiina isoja pahvilevyjä sen peittämiseen ympäriltä ja katossa iso pahvilaatiko kattoa suojaamassa. Ennen pahvia pehmustan sen viltillä ympäriltä. Se painaa kuulema n.30kg, sanoivat puolalaiset pojat, jotka sen toivat ensin Keski-Englannista Pariisiin ja sieltä tänne. Ihmeesti he saivat sen liikutettua kylämme linnan kohdalta autosta pyörivällä telineellä katuja pitkin tänne taloon.

Tavarat sisältä pakkaan erikseen laatikkoon, kuten olen tehnyt muissakin isoissa nukketaloissa.

https://museopaivakirja.blogspot.com/2023/07/viime-vuonna-heinakuussa.html

Tämä englantilainen nukketalo jää muistona korona pandemiasta ja sen tuomasta pienestä maailmasta, kun on pitänyt suojautua "pieneen perunakellariin" piiloon tappavalta ja vammauttavalta korona virukselta. Niin on voinut matkustaa mielikuvituksen siivin kauas 1800-luvun lopulle. Pienestä ahtaasta maailmasta on tullut suuri.

En ole ollut kirppareilla, en antiikkitoreilla Ranskassa, en missään, olen välttänyt ihmismassoja, vältän yhä. Viime kevät-kesän käsionnettomuudet haukun kanssa opettivat varovaiseksi, kädettömänä elämä on hankalaa. Ja koronan takia voisi olla vielä jalaton, päätön, voimaton, kaikki vaivat. Tähän pandemia elämään on tottunut. Luin netistä, että Pfizerilta on tulossa piakkoin uusi korona boosteri. Sitten on taas paremmin suojattu. 

Koronaa saa varoa kuin ruttoa! Sellaisin elokuun terveisin.