tiistai 19. toukokuuta 2015

Totta vai puuta heinää?

Viime viikonlopulla oli lauantaina 14 henkeä museossa ja sunnuntaina 2. Turisteja kaikki, jotka löysivät tänne milloin museomainoksen, milloin museokyltin, milloin internetin kautta.

Sitävastoin yksi ryhmä peruutti taas tulonsa. Ja näitä museokäynti lupailjoita on jäänyt taas monta tulematta. Oppi taas kerran, että jos joku soittaa tulevansa, se ei tarkoita yhtään mitään. Ei voi ottaa mitään lupauksia vakavasti. Toisesta korvasta ulos se, mikä menee toisesta sisälle. Niin on parasta suhtautua näihin (paikallisiin) tulijoihin. Valmistan kaiken museossa, vasta kun ovikello soi, en mitään ennen. Muuten saan touhuta täällä tyhjän panttina.

Välimeren maan mentaliteetti on vähän niin ja näin. Kyllä me suomalaiset pidämme sanamme yleensä, eikä puhuta yhtä ja tehdä toista. Ei saa yleistää, mutta parempi ottaa ranskalaisten sanat varauksella, jos ovat tuntemattomia ihmisiä. Puuta heinää suusta tulee monesti.

Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla, sanoi vanha kansa. Riemuita ei kannata hyvistä museotuloksista ennen vuoden loppua.