perjantai 22. toukokuuta 2015

Uusi museotalo?

Tässä kuvassa uusi mahdollinen museotalo Anduzessa. Seija poseeraa siinä vieressä.

Hinnat ovat paljon laskeneet, joten nyt on tilaisuus päästä käsiksi taloihin Anduzessa. Vaikka toisaalta oma taloni Lézanissa on myös halvempi ja varmaan joudun myymään sen halvemmalla kuin ennen. Joka tapauksessa se kannattaa, jos saan nyt museolle uuden toimitilan paremmalta paikalta Anduzesta.

Anduzessa meillä olisi monta kertaa enemmän museokävijöitä, koska se on turistikylä toisin kuin tämä Lézan, jossa ei ole mitään. Mutta aikoinaan ostin täältä tämän talon, koska se oli paljon halvempi kuin tuolla turistipaikalla.

Tuo keltainen fasadi menettelee toistaiseksi. Siihen voi saada EU:n avustusta, koska museo on ollut toiminnassa ainakin 10 vuotta. Niin olen kuullut Kirjurin museon pitäjältä naapurikylästä. Vihreät ikkunaluukut voi itse maalata vaikka punaiseksi.

Tuo talo on keskeisellä paikalla Anduzessa, sinne on helppo löytää, mutta ei liian meluisa silti, koska se ei ole pääkadun lähellä. Kuulin tänään talon omistajlta, että siinä oli ennen luostari ja siksi toisessa kerroksessa on kauniit kaarikatot. Museo tulee vaan alakertaan, koska normien mukaan ei saa olla rappusia, vaan helppo pääsy myös pyörätuolisille. Tilat ovat rajoitetut, noin 88m², mutta kaiken saisi järjestykseen vitriineihin ja koululuokan erikseen omaan huoneeseen.

Tämä kaikki on vielä epävarmaa, koska ensi viikolla alustavasti selviää tarkemmin, jos on mahdollista perustaa museo näihin tiloihin vai ei. Turvallisuus-, vammais-jne. normit ovat vaativat. Täytyy hankkia taas rakennuslupa ennen remontin tekoa alakertaan. Asumiskerros toisessa kerroksesa on jo kunnostettu nätisti ja talon katto on uusittu. Vinttitilat ovat isot ja joskus niistä voisi tehdä lisähuoneita.