sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mistä paikalliset ovat kiinnostuneita?

Tässä viime vuoden Sevennit-lähettiläs PASSI idea. 500 passia saivat paikalliset hakea ilmaiseksi. Sillä pääsee 17 turistipaikkaan yhdellä ilmaisella sisäänpääsyllä, jos tuo mukanaan ainakin yhden maksavan.

Alku osoittautui menestykseksi, koska kortit menivät kuin kuumille kiville. Ja kysyntä ylitti ihan 10 000!

Mutta loppujen lopuksi vuoden lopulla tilastolaskut näyttivä toista, vain n.30% oli korttiaan käyttänyt noin kerran!

Yksi ilmainen sisäänpääsykään ei houkutellut paikallisia katsomaan oman alueensa nähtävyyksiä. Siinä näkee, että muualta tulleet turistit ovat paras mainostuskohde. Tulee vastakaikua. Huomasin sen jo ihan ensimmäisenä museovuonna 2000. Kaikki eivät ole kaikesta kiinnostuneita, siinä yksi hyvä syy. Joten kannattaa kiikaroida suureen maailmaan pienen maailman sijasta.

Me ollaan mukana tuossa projektissa taas tänäkin vuonna. Koska se tuo paljon mainosta suurten nähtävyyksien joukossa meille pienemmillekin, ollaan siinä näkyvästi esillä niinkuin siivellä. Markkinointi on kallista yleensä, joten yhden ilmaisen sisäänpääsyn antaminen ei ole suuri kato.

http://www.cevennes-tourisme.fr/fr/il4-cevennes_p295-devenez-ambassadeur-de-votre-territoire.aspx

Paikallisia kiinnostaa varmaan eniten omat touhut, sukulaiset ja tietenkin naapurien menemiset ja tulemiset. Monet kyläläiset ovat elämänsä eläneet pienissä ympyröissä.

Yksi nimesiläinen sanoi kerran, että täällä on ollut ja voi olla edelleen ihmisiä, jotka eivät ole koskaan olleet Välimeren rannalla, eli n.60km päässä.