torstai 14. syyskuuta 2017

Syksyä ilmassa

Päivisin on vielä kesäistä, mutta yölämpötilat ovat laskeneet. Kesä on ollut tähän asti poikkeuksellisen kuiva, sadepäivät voi laskea sormin. Kovat helteet alkoivat kesäkuussa ja ovat jatkuneet melkein näihin viikkoihin asti.

Kaunis kesä toi museoon vähän enemmän museokävijöitä kuin viime vuonna. Joten ollaan tyytyväisiä. Viime vuosi olikin takapakkia menneisiin vuosiin nähden, kun yhtäkkiä kävijämäärä laski puolella. Toisaalta ei me ainoita pettyneitä oltu silloin.

Pariisin Nukkemuseo joutuu lopettamaan nyt syyskuun puolessa välissä, koska terrori-iskut Pariisissa romahduttivat täysin sen toiminnan vuonna 2015. 2000-luvun alun 50 000 kävijämäärä on laskenut 15 000kävijään viime vuonna. 10 000euroa kuukausivuokra! Tila olisi vaatinut lisäksi kalliit esteettömyysnormien mukaiset remontit. Siinä päätä huimaavia pilvissä olevia numeroita varsinkin tälle pienelle Nukkenallemuseolle. Me ei olla voitu edes moisista unelmoida. Toisaalta pieni on kaunista sanotaan, pysytään pieninä.

Luin tuosta leParisien- lehden toisesta artikkelista, että tuo Nukkemuseon pitäjä aikoo jatkaa enemmänkin antiikkibusiness'ksessä kuin museotoiminnassa, koska se ei kannata. Ja hän järjestää (museo)näyttelyn pariisilaiskotiinsa, jonne ottaa vastaan sopimuksesta kävijöitä ainakin toistaiseksi.

http://www.leparisien.fr/espace-premium/paris-75/il-fete-les-20-ans-de-son-musee-de-la-poupee-29-09-2014-4171583.php
"...poupées anciennes dont certaines en porcelaine valent quelque 200 000 € pièce..."

Ristiriitaista minusta on tuon Pariisin Nukkemuseon useat 200 000 euron nukkeinvestoinnit, joista kerrottiin aikaisemmin lehdessä. Siis talo- tai arvotaulu hintaiset nuket. Eikö niillä olisi jo voinut ostaa omat kiinteistötilat vuokratilojen sijaan, jos olisi mennyt vähän kauemmas keskustasta? Vaikka siinä taitaa olla yksi museon menestyksen salaisuuksia varsinkin amerikkalaisten keskuudessa. On kuin menisi sinne katsomaan pienempää Mona Liisaa.

http://www.leparisien.fr/paris-75003/paris-derniers-jours-pour-visiter-le-musee-de-la-poupee-08-09-2017-7245744.php

http://www.leparisien.fr/paris-75003/paris-clap-de-fin-le-15-septembre-pour-le-musee-de-la-poupee-08-08-2017-7182549.php

Ei meidän museotilannekaan ole hyvin varmaa. Jos tulisi tänne esteettömyysnormit kontrolli, voitaisiin saada sulkemisuhka, ainakin toiseen kerrokseen, koska rappuset eivät täytä vaatimuksia. Alakerta oli vuonna 2000 normien mukainen, nyt siinäkin olisi parantamisen varaa.

Siinä syy, miksi laitoin nyt lopultakin talon myyntiin. Sitä olen kauan touhunnut ja puhunut, ei koko elämää voi vain puhua. Vaikka se on nyt vielä ilman kiinteistötoimiston toimeksiantoa, vain 1.myynti-ilmoitus netissä kuin yksityiseltä yksityiselle. Mutta noihin toimistoihin sen myös välitän jonkun ajan päästä. Talojen hinnat ovat täällä paljon Suomea halvempia.

St Ambroix-kylässä näkemäni ihastuttava mahdollinen uusi museotalo motivoi minua tuumasta toimeen.  Kaikki pitäisi saada samaan kerrokseen ja vitriinien sisälle esteettömyysnormineen.

Museoelämä jatkuu hiljaksiin. Nyt on edessä Kulttuuri viikonloppu. Ja voi tulla väkeä museoon. Huomenna siivoan.

Tässä muutama kuva talostani, jonka ostin 1998. Se oli silloin unelmieni talo. Nyt se on liian pieni, koska "perhe" on kasvanut.

Tämän Philippe takan asennutin ensimmäisenä vuonna. Kivi on Gardin alueen kiveä.

http://cheminees-philippe.com/catalogue/les-traditionnelles/blangy/

Tuo malli on näköjään edelleen myynnissä. Minulla on siinä molemmin puolin istuimet eikä vain toisella puolella kuten katalogissa. Pyysin sen ja he suostuivat lisäämään toisen samaan hintaan. Muuten se ei olisi symmetrinen.

Ylhäällä kaksi kuvaa ennen yläkerran museota ja alimmainen kuva on museoksi muuttuneesta talostani, jossa keittiönurkka on erotettu museosta verholla.

Aina vain pienemmät "teatterikulissit" näkyvät. Siellä nyt kokataan ja ollaan tietokonehommissa verhon takana. Dixou haukun koripedin paikka on myös siinä vieressä silloin, kun museossa on joku. Vaikka se on ollut tyhjänä jo yli puoli vuotta.