lauantai 20. heinäkuuta 2019

Heinäkuussa 1969

Kun telkkarista katsottiin #1kuukävely1969, ne uutiset eivät päässeet päiväkirjaani.

Sitävastoin kirjoitin kotona heinänteosta, heinäkasassa sotkemisesta,11 kasvia tuli kerättyä koulun kasvistoon, kesäloma oli parhaimmillaan kotiväen ja ystävän kanssa, jätskituutti haettiin kipsalta.

Taas kaikki vanhat muistot mun palaa mielehen...

Koti-, harrastus-, muoti-ja kouluasiat täyttivät päiväkirjat lapsena ja teininä. Uutisia katsottiin telkkarista tai kuunneltiin radiosta perheen mukana, mutta siinä kaikki. Ei ne vielä liikuttaneet paljoa lapsen-ja nuoren maailmaa, jos ei ollut jotakin mullistavaa.

Radiota kuunneltiin paljon, se oli melkein aina auki. Telkkarista katsottiin kotimaiset elokuvat ja kaikki amerikkalaiset hyvät klassikot.

Päiväkirjaan kirjoittaminen oli meille kaksosiskon kanssa kuin scrapbook, jonne koottiin valokuvia, vintistä vanhoja lehtileikkeitä, erilaisia muistoja yms. Siitä tulikin meille niin aikaavievää, että koulun läksyt jäivät usein sivuasiaksi. Elokuvatkin veivät aikansa.

Tässä otteita MINI-päiväkirjastani. Mini ja Maxi hame muoti on vaikuttanut muuhunkin kuin ajan vaatemuotiin, kun noita pikkuvihjokin on ollut.