sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulua odotellessa

Viime kuun 17.päivä täällä oli 15 hengen porukka, sen jälkeen oli Suomen matkani. Poissa ollessani oven takana oli ollut ihmisiä ja puhelin oli soinut. Mutta nyt kun ollaan kotona, museossa ei ole ollut ketään ryhmän jälkeen. On se tylsää. Dixoullakaan ei ole seuranpito hommia. "Vieraille" täytyy pitää seuraa.

Keskiviikkona oltiin Alèsin kaupungissa. Tiellä oli kova liikenne mennen tullen. Joulunaika näkyi. Kaupoissa joululahjaostoksilla nyt kaikki ovat, eikä museokäynti tule kenenkään mieleen. Mutta meillä Dixoun kanssa on markkinointi aina mielessä. Museomainoksia vietiin Alèsiin moneen paikkaan ja käyntiin joulumarkkinoilla.

Tänään oltiin Anduzen joulumarkkinoilla ja kirpparilla, lähinnä markkinointireisua tämäkin oli. Joulumarkkinoilta ostin perhos-hyönteis-simpukkataulun koulunäyttelyä varten. Se on uusi harrastelijan kokooma paikallisista elukoista. Maksoi 6 euroa. Sitten ostin pienen miniatyyritalon, joka on valettu betonista. 5 euroa. Sopii nukketaloon leikkinukketaloksi. Se on kaupan myyjän, artisaanin itsensä tekemä. Kirpparilta löysin 5 eurolla 4 miniatyyri vaasia (vase cloisonné), aitoa kiinalaista kulttuuria.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cloisonn%C3%A9

http://en.wikipedia.org/wiki/Cloisonn%C3%A9

Siinä kuva nukketalo vaaseistani, jotka ovat 7-8cm. Myyjä ei tiennyt cloisonné vaaseista, kysyin häneltä, siksi sain halvalla. Antiikkimyyjillä hinta on toinen, vaikka miniatyyrejä ovatkin.


Retkeilymajassa kuulin hyviä uutisia ystäviltä, jotka olivat olleet jossakin kuntien yhteistapahtumassa. He olivat puhuneet yhden kylämme kunnanvaltuutetun kanssa ja olivat ottaneet puheeksi nukkenallemuseon. Monsieur oli Saintpierre sukunimeltään eli suomeksi Pyhäpietari. Pyhäpietari oli sanonut, että hän ei ole käynyt täällä museossa. Lisäksi puhe oli ollut museokylteistä, joita me ollaan kyläämme laitettu sinne tänne, koska tämä museo on vaikea löytää. Hän oli lisännyt, että kunnan yhteiseen isoon kyläkarttaan he aikovat lisätä tämä museon, koska tunnetusti meitä haetaan ja kysytään kylällä. Missä on nukkenallemuseo? Siihen kysymykseen kyläläiset ovat jo kyllästyneet, siksi kunnantalo aikoo nyt omasta aloitteestaan meidän puolesta lisätä meidät kartalle. Se olisi maksanut meille noin 200 euroa, joten unohdettiin koko juttu, liian kallista meidän budjetille. Ja ajateltiin, jos ihmiset tulevat kylälle asti jostain kaukaa varta vasten museoon, kyllä he tänne löytävät. "Ei kysyvä tieltä eksy", sanoi vanha kansa. Jos ei ole kiinnostunut tarpeeksi, silloin ei viitsi hakea.