sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Nukke-ja autojuttua

Tänään oli myös kolme ihmistä museossa.

Ensin tuli yksi madame, joka oli ollut Anduzen kirpparilla ja samalla poikennut osto-ja myyntiliikkeeseen tännepäin sieltä tullessaan. Siellä hän oli saanut myyjältä museomainokseni. Minä kävin siellä yksi päivä katsomassa ja jätin mainoksen.

Domessarguesin kylästä, noin 10km Nîmesiin päin, oli tämä nukkejen keräilijä kotoisin. Keräilijöiden kesken me vaihdettiin uutisia.

Sitten samanaikaisesti jonkun ajan päästä tuli pari monsieurtä, vanha pappa ja toinen kuusissa kymmenissä. He olivat nähneet vaan museokyltin tiellä tulessaan Uzèsistä Anduzeen. Arvasin, että keräilijä siinä oli ainakin toinen, koska tänne tuli miesväkeä. Autojen keräilijä. - Laitin kuvan tähän höyryautosta, jonka ostin marraskuussa Suomesta kirpparilta 20 eurolla. Se oli autoharrastelijan ihmetyksen kohteena. Ei koskaan ennen ole moista nähnyt. Sitä sitten tutkittiin...Hän lupasi ottaa lisätietoa.

Vanha 81 vuotias vanhus oli kaikesta kiinnostunut ja kertoi lapsistaan, jotka ovat 60-luvulla syntyneitä. Haastattelin häntä. Oli mukava kuunnella vanhoista ajoista, koulusta, sota-ajasta, armeijasta ...

Huvittavaa oli, että miehet olivat yhtä kiinnostuneita kuin rouva kaikesta. Ja nukketaloja ihmeteltiin oikein joukolla, saati sitten 1700-luvun nukkeani ja toisia 1800-luvulta. Vanha-aika kiehtoo.