perjantai 14. joulukuuta 2012

Kuinka paljon mainoksia?

Quantité 1100,  papier couleur Format A4
Montant TTC:78,94€

Siinä yllä yhdistyksen viimeisen laskun lukuja. Anduzen turistitoimisto tekee museomainoksemme jäsenhintaan.

Tänä vuonna on kulutettu 3x1100 =3300 mainosta melkein, jäljellä niitä on vielä hiukan. A4 mahtuu kolme museomainosta. Se on sopiva koko, joka mahtuu mainostelineisiin joka paikkaan.

Kun kerroin uutisen ystävilleni Anduzen retkeilymajaan, he ihmettelivät, että se on paljon. Heillä on tapana niitä säästää, kuten mekin ollaan ennen säästelty, paitsi tänä vuonna. Varsinkin Pont du Gardin turistitoimistoon ja sinne suuntaan yleensä (Karkkimuseo, Uzès jne.) mainoksia menee kasoittain. Siellä on suurin turistivirta. Toisaalta sieltä museoon tulee myös nykyään paljon ihmisiä. Museomainoksemme tehoavat hyvin, vaikka ne ovat vaatimattomia mustavalkoisia värillisellä paperilla. Niiden kappalehinta jää siten pieneksi.

Muihin museoihinkin vietiin niitä tänä vuonna ja vastakaikua tuli yllättävän useasti. Jos ollaan ajelemassa, muutama mainos jätetään milloin mihinkin. Jonkun ajan päästä joku tulee museoon samalta suunnalta.

Kun sanoin turistitoimistossa Anduzessa, että mainoksia on kulunut paljon tänä vuonna, vaikka toisaalta ne ovat myös tuoneet suuren määrän museokävijöitä, he sanoivat, se on tärkeintä. Jos teettäisi kalliita mainoksia, se olisi eri asia.