keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kevätlomailijoita museossa

Tänään oli lapsia museossa. He kirjoittivat vieraskirjaan, että hieno museo, täynnä historiaa ja paljon mysteerejä. Se oli huvittavaa. Lapset menivät 'lankaan'.

Minä "teen" museon salaperäisemmäksi ja mysteerisemmäksi kertomuksillani. Kaikki salainen kiehtoo lapsia ja mikseipä meitä aikuisiakin. Jos me tiedettäisiin kaikki tässä maailman historiassa, mielenkiinto voisi vähentyä. Mutta kun mennyt aika peittyy osittain kuin usvaan, josta ei näe mitään. Salaperäisyyden verho tekee meistä uteliaampia kurkkaamaan sen taakse. Vanhat linnat eivät koskaan täysin paljasta ihan kaikkia tarinoitaan.

Eilen täällä oli 8 henkeä. Uusi artikkeli tuo ihmisiä museoon kuten Internet. Paikallisia ja joitakin kauempaa. Toissa päivänä Suzanne toi tänne kaksi saksalaista, jotka majoittuvat hänen majoituspaikassaan.

Puhelin soi taas ja kysytään aukioloaikoja jne. Kaikki soittajat eivät aina tule. Eilen yksi vanhusryhmä varasi ensi kuun helatorstaiksi käyntipäivän museoon. He ovat osittain meidän kylästä. Mutta saa suhtautua varauksella. Kaikki ryhmät ovat peruutelleet viime vuosina tulonsa.

Me ollaan tienattu tähän mennessä enemmän kuin viime vuonna, kävijöitä on ollut enemmän.