perjantai 24. huhtikuuta 2015

Rauta kuumana museossa

Eilen oli 9 henkeä museossa. Lehtiartikkeli, museomainos ja kuulema paikallisradiossa mainos tästä museosta saivat heidät liikkeelle. Lisäksi yksi naapurikylän rouva maksoi etukäteen neljän hengen museovierailun, jonka he voittavat lottoarvonnassa muutaman päivän päästä.

Klo 4:stä oli vilinää puoli kahdeksaan asti. Viimeiset kaksi tuntia kului ihanan sveitsiläispariskunnan kanssa. Meillä oli kiva ja mielenkiintoinen pitkä tarinahetki, joka nauhoitettiin heidän pikkunauhurilleen. Alèsissa on nyt koulutustilaisuus suullisesta kirjallisuudesta ja sen takia he täällä olivat. Ei yksin huvittaisi kahta tuntia selostaa, mutta kun siitä tuli ajatustenvaihtoa huumorilla höystettynä ja me olimme eri kulttuureista. Niin me ei pitkästytty. Alla linkki:

http://www.euroconte.org/

Lisäksi oli belgialaisia, isovahemmat lastenlapsineen ja ranskalainen lastenlapsineen.

Sain tietää uutta myös joistakin nukketaloistani, jotka ovat katolisesta Saksasta peräisin. Nuo sveitsiläiset olivat katolisesta kirkosta. Meillä protestanteilla on erilaiset perinteet. Museovierailta oppii monesti, koska me olemme erilaisista maailmoista.

Silloin täytyy hioa, kun on rauta kuumana. Vielä parisen viikkoa voi tulla tänne väkeä, koska kevätlomat kestävät ensi kuun 10.päivään.