sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Miniatyyrimaailmaa ihailemassa

Tänään oli "miesten päivä" museossa.

Ovikello soi ja oven takana oli pari miestä. Ajattelin ensin, että varmaankin pariisilaisia. Pariisissa ollaan kiinnostuneita kaikesta toisin kuin muualla ollaan rajoittuneempia.

Mutta toinen oli alèsilainen ja toinen Puy-kaupungin lähettyviltä. Puy on kuuluisa pitseistään. Miehet olivat vanhan tavaran-,kirppari- ja antiikkitorien harrastajia, ja poikkesivat tänne, koska he olivat nähneet museokyltin tien vieressä.

He olivat ihastuksissaan varsinkin miniatyyrimaailmasta museossa ja kyselivät, kuten monet muut, mistä olen löytänyt. Ranskalaiset eivät ole tottneet näkemään paljoa vanhoja nukketaloja kuten anglo-saksit ja saksalaiset.

Kun kysyin, mistä pitivät eniten. 60-70-luvun nukketalot. Ne ovat kuin oikeita pienoiskoossa. Toisaalta nyt 60-70-luku on muotia. Ranskalaiset ovat muoti-ihmisiä ja seuraavat sitä tarkkaan.

Se oli huvittavaa, kun isot miehet oikein kurkkivat läheltä noita taloja lattialla. Ehdotin kuvan ottamista, koska MuseumWeek'illä opin, että kannattaa ottaa museokävijöistä kuvia museossa tilaisuuden tullen. Joten tässä kuvat.

Vertasin viime vuotta tähän aikaan. Meillä on ollut nyt lähes 40% enemmän museokävijöitä. Viime vuoden artikkeli museosta Alès Agglomération-lehdessä on ollut paljolti tämän menestyksen takana. Vaikka se on vain yksi tekijä.

http://www.ladentelledupuy.com/