sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Salasanoista puheenollen

Eilen en päässyt tänne, koska Google ei päästänyt! He olivat huomanneet, että Googletiliäni käytettiin jossain toisessa maassa, tietokone ip oli eri kuin minun on täällä Ranskassa!

Google halusi varmistaa, että olen oikea henkilö, joka menee tähän Google sähköpostiin. Yritin monta kertaa tutulla salasanallani, mutta ei onnistunut. Onneksi nyt pääsin ja vaihdoin salasanan.

Aika uskomatonta! Ei koskaan ennen ole tapahtunut.

Kun netissä osallistuu johonkin, aina pitää rekisteröityä. En koskaan käytä missään samaa salasanaa kuten neuvotaan meitä nettikäyttäjiä, se olisi liian helppoa noille hakkereille. Ja sitäpaitsi puhdistan ja päivitän konettani ahkerasti.

Tästä oppii, että pitää vaihtaa salasanoja useammin.

https://support.google.com/accounts/answer/6294825?hl=fi&ref_topic=3382255

Siinä neuvoja Googlelta, jos muille sattuu sama ongelma.

Otin Googlen sivusta vielä kuvanäytön, jossa hakkerin tietoja ip numeroineen. Taidan lähettää ne eteenpäin kansainvälisille kyberpoliiseille. He löytävät kyllä rikolliset. Ja niin on täällä maailmassa muutama rosvo vähemmän meitä häiriköimässä. Muuten heillä on vapaat kädet toimia ja jatkaa pahantekojaan. Toisaalta varmaan Googlekin voi heidät ilmiantaa.

Aamuyöstä pohdin, miten voi saada murrettua sähköpostin salasanan. Tietokoneeni päivitykset ovat aina kunnossa, jatkuvasti on päivitettävää. Jos en niistä välittäisi, ei se ihme silloin olisi, vaikka muitakin tietoja varastettaisiin koneeltani. Täytyy ottaa selvää.