keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Mitä syksy tuo tullessaan?

Aurinkoa meillä riittää, vaikka syyskuukin on jo puolivälissä.

Joka syyskuu on paljon isoja laskuja. Kiinteistövero on noussut taas viimevuotisesta 283 eurosta 309 euroon tästä noin 85m² talosta, josta melkein 2/3 on museona ja museon varastona. Kunnan linnan osto tulee kalliiksi. Toisaalta kyllä se silti kannatti ehdottomasti. Noista kiinteistökuluista ei yhdistyksen ole tarvinnut koskaan huolehtia. Mutta nyt kun sillä on ollut enemmän tuloja, se saa osallistua myös enemmän kuluihin.

Vesisopimus ja -maksu on kaksi kertaa vuodessa, syys-lokakuussa ja keväällä maalis-huhtikuussa. Vesi on kallista. Noin 75-80 euroa pari kertaa vuodessa. En ole siitä laskuttanut yhdistystä tähän asti kuin pienen osan. Enkä myöskään sähkönkulutuksesta.

Sähkösopimus ja -maksu on joka toinen kuukausi. Siinäkin saa olla tarkkana, ettei tule yllätysmaksuja. Toissa vuonna kosteudenpoistajan käyttöön otto museossa eli viinikellarissa alhaalla on sitä lisännyt noin 10-15 euroa joka toisen kuukauden maksussa. Piti vähentää sen käyttöä. Vaikka se menee päälle automaattisesti vain yön halvempina tunteina, koska on asennettu niin. Mutta se on parantanut ilman laatua huomattavasti kuten myös ulko-oveen tehdyt ylä-ja alaventtiilit.

Sitten tulee piakkoin Anduzen turistitoimiston mainos-ja jäsenmaksu 87,50euroa.

Puhelinsopimus ja -maksu on yhdistyksen nimellä, koska samalla se on mainos ja yhdistys on silloin puhelinluettelossa. 37,55euroa on 2kk:n puhelinsopimus pelkästään. Siihen tulee noin 6-7euroa puhelumaksuja yleensä parin kuukauden aikana eli yhteensä noin 44€. Se ei ole paljoa, koska kuukauden Internet-sopimukseen kuuluu ilmainen puhelin Ranskassa lankapuhelimeen. Siihen tulee lisänä joitakin puheluita, jotka eivät ole ilmaisia. Se taas maksaa 34,77euroa/kk. Eli 44€ on 2kk:n maksu, se puolitetaan ja siihen lisätään noin 36€ joka kuukautinen Internetmaksu. 22€+36€=58€ kuukausittaiseksi puhelin-ja internet laskuksi. Aika paljon menee, vaikka kännykkää ei ole. Se vasta kallista on Ranskassa. Noista laskuista en myöskään ole paljoa laskuttanut yhdistystä, koska piti saada budjetti pieneksi. Nyt tilanne muuttuu, koska kerran on isompi budjetti. Museossa on ollut enemmän kävijöitä ja sen rahatilanne on parempi.

88,79€ menee neljä kertaa vuodessa yhdistyksen vakuutukseen. Sekin lasku tulee piakkoin.

Siinä hiukan laskuajatuksia, ne pyörivät nyt päässä tällä hetkellä.

Sain tänään lopultakin yhdistyksen nimimuutospaperit valmiiksi postiin. Olin jo lähettänyt ne alkukuusta aliprefektuuriin Alèsiin, mutta he pyysivät täydennystä. Jonkun ajan päästä Käden taidot ry. on virallisestikin poistettu ja muuttunut Nukkenallemuseo ry:ksi. Se julkaistaan Journal Officielissa. Olen tehnyt jo muutokset myoldbear-nettisivuille.

Laskuista puheenollen, ihanne olisi, ettei tarvitsisi huolehtia muutakuin kokoelmasta. Ja muun voisi jättää toisten huoleksi. Jos joku kunta tarjoaisi ilmaiset tilat ja pyörittäisi museota. Se olisi helpompaa. Tekisi siitä oikeen virallisen, niin että kaikki olisi vitriinissä tai lasin takana, kuten yleensä on museoissa. Silloin pitäisi investoida. "Joulupukkia ei ole olemassakaan", sanoo ranskalainen  ystäväni tällaisessa tilanteessa. - Mutta olen minä internetissä nähnyt sellaisiakin tarinoita. Jotkut kunnat ovat oikein ostaneet kokoelman perustaakseen museon. En minä myisi omaani, vuokraisin sen...