sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Numeroista puheenollen

http://www.lezan.fr/?p=2079
Kunnantalo kertoo nyt kulttuuripäivistä muutamalla sanalla kunnan nettisivuilla. 

Naapurini oli ollut linnassa vastaanottamassa kävijöitä ja laskemassa osan aikaa, hänen ystävänsä sitävastoin oli siellä molemmat päivät. Ja tämä kertoi linnan kävijätuloksen 350.

Nyt kuitenkin kunnantalo puhuu "500 ihmisestä, jotka olivat kahtena kulttuuripäivänä Lézanin kylässämme käymässä". Siinä ei sanota suoraan kuinka paljon oli linnassa ja kuinka paljon temppelissä kävijöitä. Joten varmaankin niiden yhteinen kävijämäärä on sitten tuo 500 tai pyöristetty. 500 näyttää paremmalta kuin 350, siksi kunnantalo keksi miten kertoa asian positiivisemmin.

Remontoimattomalla linnalla ei ole niin kauheasti suosiota, ei sellaista viitsi lähteä katsomaan, koska kunnostettunakin niitä löytää paljon. Täällä on kyllä valinnanvaraa turistinähtävyyksillä.

Nukkenallemuseossa meidän numerot ovat pieniä, mutta niistä me silti puhutaan. Ykkösestä kaikki alkaa.

Tänään oli yksi pariskunta museossa. He olivat viime viikonlopulla täällä kylässä juuri noilla kulttuuripäivillä linnassa ja löysivät sieltä museomainoksen. Beaucairen lähettyviltä, eli Nîmesin takaa, he ovat kotoisin. Madame on peruskoulun opettaja ja hän tuli katsomaan, jos tulee myöhemmin kouluryhmänsä kanssa tänne museoon. Samaa sukupolvea he olivat minun kanssani. Mukava vierailu. Toivottavasti he tulevat uudestaan "lapsilaumansa" kanssa.

Minun täytyy sanoa, että kun on eri kulttuurista, on rikastuttavaa vaihtaa ajatuksia. Joten suomalaisuus on vain plussaa, ainakin yleensä puhuen ja myös ranskalaisuus, tai muu kansalaisuus. Jos unohtaa muutamat nurkkapatriootit.