tiistai 20. syyskuuta 2011

Viimeisimmät uutiset

350 kävijää suunnilleen, siinä tämän vuotinen linnan kulttuuriviikonloppu tulos. Viime vuotiseen 900 verrattuna pudotus on suuri. Naapurini kertoi uutiset.

Siinä näkee, että ei niitä hyviä tuloksia niin helposti saa. Viime vuonna linna oli ensimmäistä kertaa auki yleisölle. Joten uteliaita oli paljon tulossa katsomaan, kun kerran pääsi. Nyt paikalliset suurimmaksi osaksi ovat sen jo nähneet. Kävijät olivatkin kuulema paljolti muualta.

Vaikka siellä oli  taidenäyttelyitä, mutta ne taiteilijat olivat paikallisia, "tuntemattomia", ei sekään erikoisemmin houkutellut ihmisiä. Ensimmäistä kertaa auki oleva linnan torni kuitenkin sai liikkeelle vähän katsojia.

Naapurin emäntä sitten kommentoi viime vuotista huonompaa tulosta sillä, että linna on remontoimaton, kalustamaton jne. Eikä sääkään ollut paras mahdollinen sinä päivänä. Lisäksi muuallakin oli paljon nähtävää, joten ihmisillä oli valinnanvaraa.

Ei saisi olla vahingoniloinen koskaan, minä tiedän sen. Mutta nyt minä olen. Kylämme "kuninkaallisella" kunnanatalolla he ovat olleet kriittisiä nukkenallemuseostani sen alusta tähän päivään. Vain oma on heille varteenotettavaa ja arvokasta. Nyt he näkevät, että ei se menestys ole taattu heti heillekään, vaikka on iso linna kyseessä ja isot jättivoimavarat meidän pikkuruisiin nähden.

Me taidetaan olla kääpiökilpailijoita noille jättiläisille. Mahtaako koskaan tulla meille yhteistoimintaa? - Tuli tai ei. Nukkenallemuseolla on jo ystäväpiiri.