tiistai 29. tammikuuta 2013

Inventaariota

http://www.adlibsoft.com/products/adlib-museum-lite

Olen viime päivinä surffaillut ja hakenut netistä jotakin ohjelmaa, jolla voisi tehdä inventaariota kokoelmastani. Vaikka vuodesta 2000 lähtien olen kirjoittanut listalle ylös, myöhemmin myös mittoineen, kun olen uutta hankkinut. Mutta se on liian pientä, pitäisi olla perusteellisempi inventaario. Kuvia olen aina ottanut paljon ja niitä on tallella varmuuskopioineen. Digitaalisen kokoelmalistan lisäksi minulla on tulostettu kokoelmalista, jota päivitän.

Eilen valvoin 12 asti, koska löysin mielenkiintoisen ohjelman, joka ei ole liian monimutkainen ja on motivoiva. Huvittaa tehdä paremmin, kun saa kaiken parempaan järjestykseen. Lisäksi ohjelma on ilmainen, se oli ehtoni, ja sitä käyttää moni museo. Yllä linkki.

Tänään taas opettelen lisää ohjelman käyttöä ja sitten hommiin. Täällä on 1500 esinettä meidän mainoksen mukaan, vaikka todellisuudessa niitä on paljon enemmän kataloitavana nyt "suurennuslasilla". Nukketalojen sisällys lisää paljon inventaariota. Eikä kaikki ole esillä, koska ei mahdu. Mutta varastotavarat saavat odottaa. Varastossa on muuten yksi iso punainen Peugeot polkuauto 50-60-luvulta. Vahinko kun en saa sitä esiin. Ostin sen vuonna 2007 kirpparilta 90 eurolla. Se oli 50-vuotis synttärilahjani.

Surffaillessani vastaan tuli paljon alla olevan kaltaisia koti-inventaario-ohjelmia amerikkalaiseen tapaan. Kun on paljon luonnonkatastroofeja, murtoja jne. on hyvä pitää listaa kaikesta kotona olevasta tavarasta vakuutusta varten. Se on nykymaailmaa.

https://www.knowyourstuff.org/iii/login.html 

http://www.kiinteistolehti.fi/lehti/lehti/remontti-on-muistojen-inventaario
Siinä mielenkiintoinen artikkeli.

http://helinamuseo.fi/wp-content/uploads/2012/03/Museon-kokoelmapoliittinen-ohjelma-vuosille-2012-2013.pdf 

Inventaariossa on oma sanastonsa.
http://www.re-org.info/fr/2-comment-mettre-en-place-un-systeme-de-documentation-manuel-de-base-en-partant-de-zero/22-le-registre-dinventaire

http://www.re-org.info/fr/2-comment-mettre-en-place-un-systeme-de-documentation-manuel-de-base-en-partant-de-zero/21-le-numero-dinventaire   

http://www.synonymes.com/