keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Uutta taloväkeä

Tässä nukketalossa on taas uutta, yksi uusi asukas. Mutta missä? Jos katsoo tarkkaan, niin näkee keittiön pöydän ääressä yhden herkuttelijan.


Kun piti keksiä nimi tälle mustalle pienelle nukelle, minun tuli mieleeni, että Peppi-nimi sopii hyvin. Se on niinkuin musta Peppi Pitkätossu.

Alla Peppi esittelee uutta hienoa virkattua mekkoaan. Pinkki väri sopii hyvin mustalle. On se hieno! Ja kaikki on samaa tyyliä, hattu ja kengät, palmikkonauhoista puhumattakaan. Minulta meni monta tuntia, kun sitä nukkea näpertelin. Tein sen alkuun mustasta huovasta. Huopa on helppoa käsitellä. Kun tein nukkeja Helsingin yksiössä asuessani vuodesta 1985 alkaen, kudoin ne aina, en tehnyt kankaasta. Nyt tämä on ollut aika hauskaa puuhaa pitkästä aikaa. Mutta en tee niitä enää sarjoittain kuin silloin, vain nämä muutamat. Museossa menestyy vain vanha. Toisaalta jokunen uusi käsintehty voi olla mukana.

Tulin taas tänne virtuaalimaailmaan. Täällä on hiukan elämää, muuten museossa on kovin hiljaista. Toisaalta kuulin Anduzen turistitoimistossa, että kaikki nähtävyydet ovat nyt tammikuussa kiinni, vain  Protestantismin museo on auki. Joten hiljaista on sitten joka paikassa.

Ilmoitin tämän nukketalon kuvasarjan flickr.com sivuilla kolmelle alla olevalle internetsivulle tai keskustelufoorumille ja sen johdosta ne kuvat on nähty jo yli 600 kertaa.
http://www.miniaturama.com
http://www.dollshousespastandpresent.com/
http://www.martat.fi/marttailu/marttailunurkka/

Internetissä tapahtuu ja saa vastakaikua. Se on myös hyvä mainospaikka. Jos vaikka joku kuvien katsojista tulisi käymään joskus paikan päälle...

http://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157631222526416/