tiistai 30. syyskuuta 2014

Kenkätarina

https://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157648169976722/


http://en.wikipedia.org/wiki/There_was_an_Old_Woman_Who_Lived_in_a_Shoe

Tässä museon uutuus. Tämä on englantilainen hauska lasten loru Hanhiemon saduista. "Vanha Nainen joka asui Kengässä..."

Olen koonnut tätä tarinaa kokoon kuin palapeliä. Tuumasta toimeen. Alku idean sain jo vuosia sitten.

Nuo kaikki nuket ovat 1900-luvun alkua kuten kenkä, paitsi provencelainen isoäiti Santon-nukke on uutta käsityötä.

Pikkunuket ovat posliinia, kasvot on käsin maalattu. Se tekee niistä kaikista erilaisia persoonia. Huomaa eron vanhan ja uuden tuotannon välillä. Nykyajan nuket ovat sarjatyönä tehtyjä ja kaikki samanlaisia.

Tuolla mummolla on nyt lapsikatras, jossa 12 orpolasta hoidettavana. Niitä voin kerätä lisää tilaisuuden tullen, kun saan edullisesti. Toisilla on alkuperäiset vaatteet, toisille olen tehnyt uudet vaatteet huovasta tai virkkaamalla.

Tarkoitus on lisätä piakkoin englantilainen lastenloru kirjanen tästä "Vanhasta Naisesta, joka asui Kengässä ja jolla oli niin paljon Lapsia, ettei hän tiennyt mitä tehdä....." kengän viereen, jotta tietää, mistä siinä on kyse. Ranskassa ei tunneta moista satua.

https://www.google.fr/search?q=old+woman+who+lived+in+a+shoe&client=firefox-beta&hs=oeh&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=nhMsVMfmEojd7QbD-oCoAQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=628

Siinä yllä linkki, jossa Google näyttää kuvillaan erilaisia "kenkätarinoita". Niin mielikuvitus saa lentää, kun keksii omaa versiotaan.