sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Ranskan ykkösuutinen - Ranskan uusi "Batman"

http://www.hs.fi/ulkomaat/Francois+Hollande+voittamassa+Ranskan+vaalit/a1305561438563

Presidentin vaalikampajamyrsky on nyt ohi. Ranskalaiset valitsivat François Hollanden, sosialistin, oikeistolaisen Nicolas Sarkozyn sijasta.

Minä epäilin, että fifty fifty tulee, eikä tiedä kumpi silloin valitaan, jos menee äänet tasan, aika jännittävää oli. Se olisi ollut jymyuutinen. Olisi ranskalaisilla ollut sitten päänvaivaa...ja uusiksi olisivat vaalit menneet.

Noin 52%:lla voitto tuli Hollandelle. Sarkozy sai noin 48% äänistä. Aika paljon loppujen lopuksi. Hän on ollut hyvin arvosteltu ja pommitettu presidentti koko ajan. Uuteen vaalikampanjaan osallistuminenkin piti  julkistaa vasta viime hetkellä, koska media oli heti kuin hyeena kimpussa. Vaikka kaikki kuitenkin olettivat, että hän ilmoittautuu epäsuosiostaan huolimatta. Sanotaan, että "huipulla tuulee".

Saa nähdä, miten suuri "superman" on tämä uusi presidentti Monsieur Hollande. Hänellä on varmaankin nyt se taikasauva, jolla saa täytettyä kaikkien toiveet sataprosenttisesti, se, mikä puuttui Sarkozyilta.

Vuonna 2007 Ranska valitsi Sarkozyn. Mutta jonkun ajan päästä kansa ei ollutkaan enää tyytyväinen omaan valintaansa. Syntipukki piti löytää. Se on aina jossain muualla..."Voltairen vika", sanovat ranskalaiset. Niin saa itsensä puhdistettua.

Voltaire oli 1700-luvun valistusfilosofi:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Voltaire

http://fr.wikipedia.org/wiki/Voltaire