torstai 17. toukokuuta 2012

Revontulet

Huoneen perällä on uusi taulu. Se on amerikkalaisen impressionistin Jim Smeltzin tekemä oikea akvarelli. Aceo taidetta eli 21/2"x31/2" (noin 6,4cmx8,9cm). 17 eurolla saa näitä netistä. Näin miniatyyrikoossa voi ostaa oikeata taidetta aika halvalla. Eron huomaa, jos on painotuote tai jos siinä on kädenjälki.

Astu "luontogalleriaan":
http://www.flickr.com/photos/100souvenirs/7215967534/sizes/h/in/photostream/

Akvarelli oli kehystämätön, toisin kuin nuo kaksi pientä. Siinä probleema, mistä löytää pienet kehykset. Internetissä niistä olisi joutunut maksamaan 10 euron paikkeilla lähetyskuluineen. Oli sitten vanhaa tai uutta. Hain pitkä aikaa. Sitten päätin mennä katsomaan Alèsissa ollessani yhden yhdistyksen kirpparille, koska siellä olen nähnyt tauluja kehyksineen. Isojen joukosta löysin juuri sopivan kokoisen, josta otin kuvan pois. Parilla eurolla sain sieltä. Maalasin sen ruskeaksi, koska väri oli erilainen. Puuta se on, eikä muovia ja vielä lasikin. Siinä yksi kirppari-idea. Noita pikkukehyksiä, erityisesti vanhempia, kannattaa ruveta etsimään nukketaloa varten.

Revontulet aiheena on oikein suomalainen ja sitä on mukava esitellä museokävijöille. Niinkuin pieni palanen kotimaata olisi sen mukana.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Revontulet

Alla linkki taiteilijan sivuille.

http://www.angelfire.com/art/smeltzgallery/