tiistai 21. lokakuuta 2014

Charlotte'jen talossa

https://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157636693272466/

Tässä vielä yksi frozen Charlotte posliininukke pitsipuvussaan toisen kaimansa vieressä.

Ostin niitä 5 nuken sarjan, jotka sain edullisesti. Tein niille vaatteet, paitsi pieni ruskehtava mekkoinen oikealla on alkuperäisessä asussaan.

Minulla on varastossa vanhoja pitsejä, joita hankin tilaisuuden tullen. Ja katson mallia netistä, josta saa ideoita, miten tehdä vanhaan tyyliin.

Tästä viktoriaanisesta talosta on tullut nyt Charlotte-nukkejen talo sattumalta. Toisaalta ne ovat ajanmukaisia.

Yksi Charlotte, kaikkein pienin, sopi Vanhan Naisen Kenkätaloon.

65 euroa maksoin näistä nukeista, se ei ole paljon. Sarjana ilman vaatteita niitä saa halvemmalla kuin yksittäin. Vaikka alkuperäisine vaatteineen kannattaa ostaa ainakin yksi nukke aina joskus. Ne ovat enemmän aitoja, vaikka olisivat vähän likaantuneita tai kuluneita. Niissä on "sitä jotakin". Täydellisinä ne ovat kalliita. Vaikka ei vanhan tarvitse olla täydellistä, patina saa näkyä.

Ajattelin ensin, että en kerro tehneeni noita vaatteita. Mutta muutin mieleni. Blogissa saa paljastaa museon salaisuuksia. Täällä pääsee kulissien taakse.

Viime aikoina olen hakenut nukketaloihini pieniä posliininukkeja. Niiden kasvot ovat käsin maalattuja. Se tekee niistä kaikista erilaisia persoonia ja "eläviä". Käden jälki on erilainen kuin sarjatyö tehtaassa. Vanhoissa leluissa on taiteellisuutta, mitä ei löydä tämän päivän sarjatuotannosta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Frozen_Charlotte_%28doll%29