maanantai 20. lokakuuta 2014

Hienohelma kokkina

https://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets/72157636693272466/

Tässä ainakin 100-vuotias frozen Charlotte posliininukke. Siitä tuli emäntä viktoriaanisen nukketalon keittiöön. On sillä hienot pitsit!

Yksi päivä oltiin Alèsissa. Käyn siellä tilaisuuden tullen Clède-yhdistyksessä. Se on hyväntekeväisyys kirpputori, jossa tavara vaihtuu usein. Lopuksi he myyvät kaikki alennuksella pilkkahintaan tehdäkseen tilaa uudelle. Olen pitkän aikaa jo hakenut tuohon lattialla olevaan englantilaiseen nukketaloon alle kaappia, jonka sisään voi rakentaa uuden nukketalon. Korkeammalla näkee pienten huoneiden sisälle paremmin kuin lattiatasossa. Nyt löysin sen kaapin. Se on oikein tammea. Ruskeaksi petsattu kuten kattohirret talon toisessa museokerroksessa. Myös  koulupulpetit ovat samaa sävyä kuten iso vaate- tai koulukaappi. Joten sopii hyvin tänne. Hinta oli yllätys. Sen sai jo 5 eurolla, melkein ilmaiseksi. Se oli niitä loppuunmyytäviä huonekaluja.

Viikonlopulla täällä alkoi koulujen pariviikkoinen syysloma. Sunnuntaina oli Alèsista kaksi, äiti ja tytär. Eilen oli St Christolista naapurikylästä kolme sukupolvea, myös äiti ja tytär sekä kaksi pikkutyttöä. He kaikki tulivat Alès Agglo-lehdessä olleen nukkenallemuseo artikkelin johdosta. Tämä museo on nyt auki lomapäivinä kuten viikonloppuisin klo15-18. Saa nähdä, mitä tuo lehtiartikkeli tuo tullessaan.