maanantai 5. elokuuta 2013

Löytöretkellä

Eilen oli antiikkimarkkinat Saint Ambroix kylässä, yli 30km täältä. Samalla oltiin kyläkierroksella. Ihana vanha keskiaikainen kylä, taas vähän erilainen kuin muut. Se viehätti. Nähtiin kylän vanhimpaa osaa, joka oli säilynyt keskiaikaisena kuin ennen vanhaan. Kiivettiin korkealle jyrkkiä portaita ylös varmaan 50m ja siellä minikatujen kätköissä otettiin valokuvia. Näköalat joka ilmansuuntaan olivat huikeat. Harmi vaan, kun ei ollut enempää aikaa. Piti kiirehtiä kotiin avaamaan museo klo 11. Täytyy mennä uudestaan. Siellä on iso osto-ja myyntiliikekin. Alèsista on vain noin 15km.

Ostin vanhan nallen, miniatyyri posliinivaasin ja siihen kukkasia. Lisäksi tuli ostettua yksi santon provencelainen nukke, koska niitä kaivataan joskus museossa. Se on paikallista käsityökulttuuria. Santonit ovat vanhoja ammatteja esittäviä vanhusnukkeja, jotka on tehty savesta ja ne on käsinmaalattu.

Monipuolistaa täytyy yhä kokoelmaa. Tänään juuri monipuolisuus sai kiitosta museokävijöiltä. Oli 9 turistia. Kaikki tulivat melkein samalla oven aukaisulla sisään. Täällä oli hiukan täyttä, niin pieni tämä museo on. Kokoelma vie paljon tilaa, ihmiset eivät meinaa enää mahtua. Pariisilainen monsieur kysyi, kuinka paljon kaikkiaan on täällä artikkeleja. Niin monesti kysytään. Sanoin, että aloin keräämään vuonna 1985 ja keräily jatkuu. Vaikka museoesitteeseen kirjoitetaan aina vaan yli 1500! Joten totuus on yllätys. Lisäksi hän kysyi, mistä olen kaikkea löytänyt. Vastasin, että me keräilijät opimme löytämään vuosien aikana. Lisäsin vielä, että voin löytää ihan kaikkea mahdollista, mitä vaan toivoa voisi, jos vaan olisi isompi kukkaro. Salaisuuksia ne löytöpaikat ovat, vaikka välillä niitä paljastan.

Tänään oli perheitä ja pariskuntia, pariisilaisia tai naapurimaakunnista. Anduzen turistitoimistosta tuli osa tai sitten he olivat löytäneet mainoksemme hotellista tai muualta.

http://www.santons-escoffier.com/

http://www.santon-provence.fr/

http://musee-du-santon.e-monsite.com/pages/origine-des-sa...

http://www.ot-saintambroix.fr/index.php

https://www.objectifgard.com/2013/08/03/st-ambroix-deux-j...

Alla kuva santon nukestani. Minun tuli siitä mieleen, että vanhusnukke voisi olla "There was an old woman who lived in a shoe..." tuon anglo-saksisen lasten lorun "old woman".

Nukke on nyt takkani päällä. Sitä katsellessani äsken syödessäni keksin, mistä teen sen ison kenkätalon, jossa vanhus asuu suuren "kakaralaumansa" kanssa. Sitä varten tarvitaan 5-10 vanhaa pientä nukkea. Suomesta tuon sen vanhan "talokengän", johon voi rikkoa ikkunoita ja oven, katon tekoa unohtamatta.

http://en.wikipedia.org/wiki/There_was_an_Old_Woman_Who_Lived_in_a_Shoe