perjantai 2. elokuuta 2013

Nukkekotia sisustamassa


http://www.flickr.com/photos/62079252@N04/sets

Löysin huonekalut yläkerran vierashuoneeseen. Vieressä kuvat. Pari nukkeakin on jo valmiina, vaatettaa vaan täytyy. Ehkä virkkaan niille punaiset mekot.

Parhaillaan  paikkailen noiden huonekalujen koristusta. Sohvan yläosasta puuttuu nimittäin koriste ja hyllyköstä. Näin sattumalta melkein samanlaiset kalusteet, niissä oli koristeet. Otin niistä mallia ja leikkasin paksusta pahvista kopiot. Ne petsasin ruskeaksi saksanpähkinävärillä ja sitten vielä lakkasin kuten nuo minun on lakattu. Lopuksi liimasin ne paikoileen. Alla kuvat operaatiosta.

Tapettimallin 1900-luvun alusta olen jo katsonut. Lattiaväriä harkitsen kuten kaikkia muitakin värejä tekstiileihin. Se on mielenkiintoista.

http://www.ehow.com/how_12138477_decorate-look-like-1900s...

http://www.decor-medley.com/decorating-styles.html

http://www.flickr.com/photos/americanvintagehome/collecti...

http://www.squidoo.com/arts-and-crafts-crafstman-period-i...

http://www.ehow.co.uk/about_5208179_early-1900-house-colo...

http://www.oldhouses.com/styleguide/


Tässä on minun kalusto ja ylimpänä on toinen, jota käytin mallina. Minun on lakattu ja tummempi. Tuolien ja sohvan punainen silkkipäällyste on hiukan eri sävyinen. Ylempi sohva on vähän korkeampi ja siinä on yllä koriste, jonka otin malliksi. Kaappihyllyköillä on myös pieniä eroja, kuten se yläkoriste.

Ylemmän kuvan 1890-1900-luvun (ehkä uus-renessanssi) kalustossa oli kirjoituspöytä marmoripöytä jäljennöksineen ja - pikku tuolineen. Siinä oli kolme samanlaista tuolia ja nojatuoli. Mutta siinä ei ollut korkeata hienoa peiliä kuten minulla.

Tässä kuvat alla koristelujen restauroinnista.

Tuollaiset lehtisahalla tehdyt vanhat puukoristeet vahingoittuvat helposti aikojen saatossa, putoavat ja häviävät, kuten minun kalustossa oli käynyt.